Tuorein sisältö

Juho Salmi & Suuri Voima: Kesä tulee, tunnetko

Markku Makkonen

27.09.2011 klo 10.00 | Luettu: 4086 kertaa | Teksti: Markku Makkonen

Iskelmäpunkiksi itsensä luokitteleva Juho Salmi & Suuri Voima sotkee huoletta suomirockin eri puolia ja tyylejä. Kesä tulee, tunnetko on hyväntuulinen julkaisu, jonka rytmi ja tunnelma houkuttavat ilonpitoon.

Suuri Voima ei ole Eppu Normaalin jurottava serkkupoika, vaan bändistä houkuu paremminkin Egotripin tai Tehosekoittimen tyyppinen eteenpäin katsova myönteisyys. Kun Juho Salmi käskyttää joukkonsa liikkeelle, yleisön luonteva suunta on tanssilattia.

Albumin lyyriset teematkaan eivät viesti epätoivosta. Vaikka Juho Salmen maailmassa on surua ja kaipausta, Kesä tulee, tunnetko on lämmin kokonaisuus. Vaan senhän paljastaa jo levyn nimikin, joka tuntuu kuuman kesän mentyä jopa hieman rienaavalta.

Suomi tarvitsee Juho Salmi & Suuri Voima -yhtyeen tyyppisiä meneviä ryhmiä. Kun syksy saapuu ja pää painuu, Kesä tulee, tunnetko saattaa toimia paremmin kuin purkista otettavat masennuslääkkeet. Toisaalta perushärmäläinen alakulon kaipuu ja tuskassa märehtiminen ovat tässä kansassa niin tiukassa, että tamperelaisorkesterin hurlumhei saattaa tuntua myös kaukaiselta ja ulkokohtaiselta.

Juho Salmi & Suuri Voima pyrkii ja tahtoo joka tapauksessa niin korkealle kuin Suomessa voi päästä. Jos kansa nielaisee hymyilevänä syötin, mahdollisuudet päälavoille ovat vahvat.

V2.fi | Markku Makkonen
< Likainen pommi... Headhunters... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi 15-v miitti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova