Tuorein sisältö

Piratismi ajaa pelinkehittäjät verkkoon

21.11.2007 klo 14.02 | Luettu: 8648 kertaa | Teksti: Matti Lintula


Democracyn tekijä, Lionheadillakin työskennellyt Cliff Harris on listannut PC-pelinkehittäjille kolme vaihtoehtoa piratismin torjumiseen. Harrisin mukaan kehittäjien täytyy siirtyä kuukausimaksullisiin massiivimoninpeleihin, mainoksia sisältäviin peleihin tai verkossa aktivoitaviin peleihin. Democracy 2:n parissa työskentelevä ohjelmoija aikoo hyödyntää itse jatkossa verkkoaktivointia peleissään.

Harris ei kuitenkaan kannata liian tiukkoja aktivointirajoituksia. Hänen mukaansa peli pitää aktivoinnista huolimatta pystyä asentamaan useammalle koneelle, asennustiedostoista pitää pystyä ottamaan varmuuskopio ja pelin voi ladata maksutta uudelleen viiden vuoden kuluessa ostamisesta mikäli alkuperäistiedot katoavat syystä tai toisesta.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Matti Lintula
< Uudella Mariolla jo ... Uncharted sensuroiti... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (11 viestiä)

Neoncat

Rekisteröitynyt 10.04.2007

21.11.2007 klo 14.47

Entä jos pelejä ei osteta juuri kopiointisuojausten takia? Waret kun näyttäisivät toimivan paljon paremmin kuin aidot.
lainaa
jokuvaan

21.11.2007 klo 17.23

Mikä loistava tekosyy sulla.

Sanot siis että "haluan pelata tätä peliä, ja waretan sen koska en halua ostaa peliä sillä siinä on kopiosuojaus, jolla yritetään vähentää waretusta."

Sitten kun pelissä ei ole kopiosuojausta niin waretat sen kuitenkin, koska miksi ihmeessä maksaisit siitä kun saat 5 minuutissa torrentin ja muutamassa tunnissa koko pelin kovalevylle, ilmaiseksi.

Huomaatko että juuri tuon sun waretuksen takia, joudutaan lisäämään kopiointisuojauksia, joka aiheuttaa päänsärkyä teille arvoisa warettaja.
lainaa
Laquendi

Rekisteröitynyt 17.10.2007

21.11.2007 klo 17.49

Ihan hieno teoria muuten, mutta ne jotka warettaa on yleensä juuri niitä jotka ovat hieman selvillä juuri noista asioista ja latailevat ynnä asentavat sen kopiosuojauksen ja nettiaktivoinnin poistavan crackin alle kymmenessä minuutissa. Näin pistämällä esim Bioshockin suojaukset kustaan vain ja ainoastaan niitten oikeiden ostajien silmään ja warettajat nauraa puskan takana.

Kyllä noi tämän jepen sanomat ehdot on kumminkin varsin hyvät eivätkä millään tavalla vaikeuta elämää.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

21.11.2007 klo 18.45

Itse sallin warettamisen vain muumio-pelejen suhteen. Kukaan ei niitä osta, eikä niitä ole myynnissä. Ellei yritetä rahastaa jollakin kokelmoilla... Tosin, ite olen vain warettanut duke nukem 3d:n... -.-
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

21.11.2007 klo 19.03

"mainoksia sisältäviin peleihin tai verkossa aktivoitaviin peleihin."
Kuten Laquendi jo sanoikin niin tämä on ainoastaan rehellisten ostajien riesa eikä tämä ole edes väliaikainen ratkaisu warettamisen estämiseksi, sillä kun peli leviää nettiin niin ei hetkeäkään kun joku razor1911 tai vastaava pistää crackin nettiin ja se siitä sitten.
lainaa
Neoncat

Rekisteröitynyt 10.04.2007

21.11.2007 klo 19.30

jokuvaan kirjoitti:

Sitten kun pelissä ei ole kopiosuojausta niin waretat sen kuitenkin, koska miksi ihmeessä maksaisit siitä kun saat 5 minuutissa torrentin ja muutamassa tunnissa koko pelin kovalevylle, ilmaiseksi.

Siksi että kyseessä on periaate. Et oikeasti omista kopiosuojattuja tekeleitä. En ole pitkään aikaan ostanut musiikkiakaan. Menee varmaan 90-luvun alkuun kun viimeksi ostin cd:n. Ei sillä tämä nykyinen kura ei kyllä kiinnostakaan ja ilmaiseksi saa paljon parempaa tavaraa kuin mitä tämä kaupallinen on.

Tai sitten vaihtoehtoisesti myös noita nettiradioita tulee kuunneltua aika kivasti. Esim. tuota -> http://www.radiorivendell.com/

Kyllä olen maksanut kopiointisuojattomista peleistä ja tulen maksamaankin, jos ne sattuvat kiinnostamaan minua, koska tuolloin omistan sen pelin enkä jotain sen lisenssiä.

jokuvaan kirjoitti:

Huomaatko että juuri tuon sun waretuksen takia, joudutaan lisäämään kopiointisuojauksia, joka aiheuttaa päänsärkyä teille arvoisa warettaja.

En kyllä puhunut omasta puolestani, mutta päänsärkyä tulee yleensä vain näille laillisen kopion omistajille. Se että kaverit heittävät aina kommenttia siitä että "Olisi varmaan pitänyt warettaa tämäkin." kun kopiointisuojaus tulee vastaan laillisessa kopiossa, kertoo jo jotain siitä että ollaan menossa väärään suuntaan.

Onhan nyt tulossa myös palvelu, jossa et tarvitse laitetta vaan pelkästään letkun, näytön sekä ohjaimen.

http://kotaku.com/gaming/t5-labs/play-console--pc-games-w
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

21.11.2007 klo 20.09

Periaatesyistä vastustan. Yhtään kovin kummoisella kopiosuojauksella (Starforce, SecureCOM) varustettua peliä en muista ostaneeni enkä myöskään tule ostamaan. Warettajia tämä ei haittaa, sillä usein mukana on toimiva crack ja niiden käyttäminen ei siis ole kovin vaikeaa. Ostajallehan näistä luultavimmin on haittaa, mutta täysin varmaksi en uskalla ilman todisteita (tutkimuksia) sanoa.
lainaa
Kake

21.11.2007 klo 23.24

Verkossa aktivoitavat gamet: Nyt jo Steamin avulla pelin ostaja on ostanut itselleen vain lisenssin pelata peliä.

KÄYTÄNNÖSSÄ: luo aina uusi Steam tili kun ostat gamen, jotta sen gamen myyminen olisi helpompaa later. Ei ole mitenkään outoa, että joku pelaa pelin lävitse ja sen jälkeen myy pelin. Itse törmäsin tähän ongelmaan pari viikko sitten. Tiettyyn Steam-tiliin assosisoitua cd-keytä ei voi vaihtaa toiseen steam tiliin.

Sähköinen tapa jakaa gameja ja siirtyminen verkko-aktivoimiseen voitaisiin kai järjestää paremminkin? Itseäni ainakin harmittaa tuo Steamin cd-key ominaisuus. Niin ja se pointti vielä: saa...na, jos sähköinen pelienjakelu ei vaikuta edes hintaan!
lainaa
Deux

Rekisteröitynyt 12.07.2007

22.11.2007 klo 21.28

Pelejä tulee paljon ja kaikkiin ei vaan riitä raha. Digitaalisesti en osta pelejä, koska ne on yleensä samanhintaisia kun kaupasta saatava käsinkosketeltava tuote.
lainaa
Miihkaili

26.11.2007 klo 12.30

Vai piratismi. COD4 pc:lle odotelleena kaupan hyllylle. Ei vieläkään näy Raahessa. Kohta joutuu turvautumaan varmuuskopioihin. Näin se menee, kun kaupoissa ei tarpeeksi tavaraa.
lainaa
Tovarits

26.02.2008 klo 18.05

Deux kirjoitti:
Pelejä tulee paljon ja kaikkiin ei vaan riitä raha. Digitaalisesti en osta pelejä, koska ne on yleensä samanhintaisia kun kaupasta saatava käsinkosketeltava tuote.


Mutta entä osa peleistä joita myydään vain digitaalisessa muodossa? Hyvä esimerkki tämä Democracy 2.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova