Tuorein sisältö

World of Warcraft piilottaa pelaajan tietoja ruutukuviin?

12.09.2012 klo 09.02 | Luettu: 5401 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen



"Kaikkea sitä" toteaisi mummuvainaa (taas) tänä aamuna. Suomen oma tietoturvamies Mikko Hyppönen linkittää tähän keskusteluun, jossa paljastetaan jännittävä seikka World of Warcraftin screenshoteista.

Jos otat ruutukuvan alle 10-laadulla (esim. /console SET screenshotQuality "9"), siihen koodautuu tietoja kuvan ottaneen pelitilistä, mm. hahmon nimi ja tilin tunnus sekä palvelimen nimi ja IP-osoite.

Tiedot eivät näy ihmissilmälle ilman kikkailua, mutta ne voidaan lukea koneellisesti. Tiedot eivät sisällä mitään arkaluontoista, kuten salasanaa, mutta niiden perusteella voidaan jäljittää piraattiserverien IP-osoitteita. Tämä sinällään ei ole haitallista kuin piraateille, mutta myös hakkerit voivat tämän avulla yhdistää hahmojen nimet tilin nimeen ja käyttää sitä kohdistaakseen huijauksia.

Blizzard kertoo käyttöehdoissaan pidättävänsä oikeuden siirtää tällaista tietoa, mutta keinona ruutukuvat ovat kieltämättä vähintään mielenkiintoinen.

Ongelmalta voi välttyä käyttämällä korkeinta JPEG-ruutukuvan laatua (/console SET screenshotQuality "10") tai TGA-muotoisia kuvakaappauksia.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Lisää komeita Dishon... Ensimmäiset kymmenen... >

Keskustelut (2 viestiä)

ALTHiR

Rekisteröitynyt 26.10.2010

12.09.2012 klo 09.53

Jummi. Kaikkea sitä. :D
lainaa
Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

12.09.2012 klo 10.39 1 tykkää tästä

Kiitos muuten kun mainitsitte Hyppösen twitter -tilistä taannoin. Mielenkiintoista settiä...
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova