Tuorein sisältö

Uusi Atari alkoi änkyräksi - sukset täysin ristiin pelilegendan kanssa

19.03.2015 klo 11.07 | Luettu: 3433 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Omaperäisenä pitkän linjan pelintekijällä ja laamojen ystävällä Jeff Minterillä on mennyt sukset ristiin nykyisen Atari-nimen omistajan kanssa. Kuten olemme aiemmin uutisoineet, nyky-Atarilla ei ole pelilisenssejä lukuunottamatta mitään tekemistä takavuosin pelijätin kanssa, vaan firma on lupaillut lähinnä mobiilipelejä ja webbikasinoita. Koko vyyhti alkoi purkautua tämän twiittauksen myötä:
Kun asia levisi, Minter tarkensi, mistä oli kyse (linkki Pastebin-tekstiin) : Atari syytti Minterin TkX-peliä Tempest 2000 -pelin kopioinnista, koodin varastamisesta ja tekijänoikeusrikkomuksista. Varsinkin varastamisväite kuulosti merkilliseltä, sillä Minter on myös mainitun pelin koodaaja ja miehen mukaan koodi tuli hänen aivoistaan. Atarin nimeä pelin yhteydessä ei ole myöskään virallisesti mainittu.

Samankaltaisuutta pelien kesken ei voi kiistää, mutta Atari ei ole käynyt muiden kloonien kimppuun - ja rajanveto tällaisissa tapauksissa on aina hankalaa. Kun tietää, minkälaisen uran Minter on tehnyt mm. Atari-laitteille tehdyissä peleissä vuosien varrella, ehkä tämä vääntö ei ollut paras paikka aloittaa. Minterin mukaan jo vastineiden lähettäminen Atarin kirjeisiin maksoi sen verran lakimieskuluina, että enempään ei ole varaa.

Eurogamer on nyt julkaissut Atarin vastineen ja näyttää siltä, että sopua ei synny. Heidän mukaansa lakijuttua ei ole nostettu, ja TkX on monien arvostelusivustojenkin mukaan 'jatkoa Tempest 2000':lle. Atari kertoo olleensa jatkuvassa yhteydessä Minteriin pelin julkaisusta asti, jotta asia selviäisi.

Ne kuuluisat sukset vaan saattavat olla jo liian ristissä.

V2.fin Minter-haastattelussa / TkX-pelin arviossa käytimme sanoja "uusin versio Tempestistä".


V2.fi | Manu Pärssinen
< Overkillin The Walki... Google tarkastaa nyt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova