Tuorein sisältö

Verkkopelikullan ostaminen on kuin prostituution rahoittamista

04.02.2008 klo 22.10 | Luettu: 4301 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


EuroGamerin haastateltavana ollut RuneScapen sisältöjohtaja Imre Jelen mielestä MMO-kullan ostamista voi verrata ilotyttöbisneksen rahoittamiseen.

"Sitä voi verrata prostituutioon. Se itse ei välttämättä ole ongelma, vaikka olisikin moraalisesti ongelmallista. Todellinen paha on taustalla oleva organisoitunut rikollisuus. Pelivaluutan ostamisessa on sama ongelma - se voi johtaa muihin rikoksiin, mm. varastettujen luottokorttien käyttämiseen."

RuneScapessa kaupankäyntiä oikeaa rahaa vastaan rajoitettiin estämällä pelaajien väliset virtuaalitavaroiden lahjoittamiset, sillä niiden takana oli usein tosielämän valuutanvaihtoa.

"Tiedän peliteollisuuden ihmisiä, jotka eivät edes yritä tehdä ongelmalle mitään. Suurin osa MMOiden tekijöistä pistää päänsä hiekkaan ja teeskentee, ettei tätä tapahdu. Jos peli ei ole niin hauska, että pelaajat haluaisivat itse kerätä ne 1000 kultarahaa ostamisen sijaan, niin silloin peli ei ole tarpeeksi hyvä."

V2.fi | Manu Pärssinen
< Poliisi ei tutki Fin... NVidia ostaa fysiikk... >

Keskustelut (3 viestiä)

Carlisle

Rekisteröitynyt 04.04.2007

04.02.2008 klo 22.32

"Jos peli ei ole niin hauska, että pelaajat haluaisivat itse kerätä ne 1000 kultarahaa ostamisen sijaan, niin silloin peli ei ole tarpeeksi hyvä."

RuneScapeakin olis voinu vaikka parantaa, sen sijaan että estää kunnollisen kaupankäynnin kokonaan ja peppuraiskaa samalla kaikki rehelliset pelaajat.

RS:n kehittäjäporukalla on ikävä tapa olla tiedostamatta omia virheitään.
lainaa
wildlord

Rekisteröitynyt 25.07.2007

04.02.2008 klo 22.38

^ No eihän tossa niin sanottu... Tuossahan sanottiin, että tekemällä parempia pelejä kaikki haluaisivat mielummit itse kerätä noi rahat.
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

05.02.2008 klo 14.41

wildlord kirjoitti:
^ No eihän tossa niin sanottu... Tuossahan sanottiin, että tekemällä parempia pelejä kaikki haluaisivat mielummit itse kerätä noi rahat.

Kuulostaa erittäin yksinkertaiselta, todellisuus on hieman toista.

"Tehkää parempia pelejä" sanoo Imre Jelen. Jokaisen on helppo soittaa poskeaan kaikesta hyvästä ja ihanasta, mutta samalla voisi tarjota keinoja miten pelejä parannetaan tämän osalta. Se on vähän sama kuin Holmlund sanoi, että "internetsivustoille" pitäisi asettaa ikärajat ja järjestyksen valvojat, mutta ei vaivaudu kertomaan mitä se tarkoittaa käytännössä, koska ei tiedä sitä itsekkään.

Muuten olen kyllä samoilla linjoilla Jelenin kanssa. Kullan ostaminen on kaikin tavoin väärin. Sille pitäisi ehdottomasti tehdä jotain, niin ettei samalla rangaista rehellisiä pelaajia. Mutta mitä?
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova