Tuorein sisältö

Hideo Kojimaa uhkasi oikeusjuttu - ohjaaja John Carpenter esti aikeet

29.10.2015 klo 19.00 | Luettu: 4004 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Snake Plissken elokuvassa Pako New Yorkista
Metal Gear -sarjan luoja Hideo Kojima fanittaa monia 80-luvun toimintaelokuvia ja hänen peleissään on usein tehty viittauksia niihin. Silti yksi on ylitse muiden: John Carpenterin ohjaama Pako New Yorkista vuodelta 1981.

Snake sarjan uusimmassa pelissä.
Tuon elokuvan päähahmo Snake Plissken on ollut sekä nimensä että ulkoisen olemuksensa puolesta innoittajana Kojiman pelisarjan ikonista päähahmoa Solid Snakea luodessa. Päähahmon hiustyyli, puhetyyli ja parransänki ovat vahvasti Kurt Russellin näyttelemän Snaken perua silmälappua myöten.

Vuonna 2001 julkaistussa pelissä Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty näissä viittauksissa mentiin ilmeisesti liian pitkälle. Pelissä Solid Snake kulkee salanimellä "Iroquois Plissken". Tästä syystä Pako New Yorkista -elokuvan oikeudet omistava yhtiö CanalPlus halusi haastaa Hideo Kojiman oikeuteen liiallisista yhtäläisyyksistä pelin ja elokuvan välillä.

The Hollywood Reporterille antamassaan haastattelussa elokuvan ohjannut John Carpenter kertoo, että kanteesta luovuttiin hänen pyynnöstään.

"CanalPlus halusi lähteä Metal Gear Solid -videopelin perään, joka tavallaan kopioi Pako New Yorkista -elokuvaa myös, mutta käskin heitä olla tekemättä niin. Tunnen niiden pelien ohjaajan ja hän on mukava tyyppi, tai ainakin hän on mukava minulle", Carpenter sanoo.

Viittauksia lukuun ottamatta Solid Snaken tarina ei ole lähelläkään Pako New Yorkista -elokuvaa. Myöhemmin CanalPlus päätyi haastamaan Luc Bessonin oikeuteen Lockout-elokuvasta, jonka tarina puolestaan on lähes samanlainen Carpenterin elokuvan kanssa.

Kenties rauhoitellakseen elokuvayhtiöitä, Hideo Kojima on selittänyt Snaken nimen tulevan siitä, että hiippailupelin päähenkilö on kuin käärme, joka yrittää pysyä piilossa.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Erkki Mervaala
< GTA: San Andreas HD:... Mirror's Edge Cataly... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova