Tuorein sisältö

Pokemon-synttäreitä juhlistetaan erikois-konsoleilla

14.01.2016 klo 11.00 | Luettu: 6212 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Nintendo julkaisee kolme uutta Pokémon-aiheista Nintendo 2DS Special Edition -laitepakettia 27. helmikuuta. Niihin sisältyy 2DS-pelikonsoli läpinäkyvän punaisena, keltaisena tai sinisenä ja laitteissa on valmiiksi asennettuna samaa sävyä oleva Pokémon-peli - siis joko Red, Yellow tai Blue.

Laitteiden paketit tuovat myös nostalgianväreitä, sillä ne on muokattu muistuttamaan alkuperäisiä Game Boy -pelipaketteja. Mukana tulee myös 15 tarraa ja käyttöliittymäteema.

Erikoisversioiden tarkoituksena on tietenkin juhlistaa Pokémon-pelien 20-vuotista taivalta, joka alkoi 27.2.1996 Japanissa.

V2.fi | Manu Pärssinen
< GTA-sarjasta tunnett... Kolmekymmentä vuotta... >

Keskustelut (7 viestiä)

pfdij

14.01.2016 klo 14.18 2 tykkää tästä

Oivittu joudunko ostaa ekan DSn
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

14.01.2016 klo 17.56 1 tykkää tästä

2DS :(. Miksi se huonoin DS malli?
lainaa
jpidsfsdjpi

14.01.2016 klo 20.14

Sir_Rymylys kirjoitti:
2DS :(. Miksi se huonoin DS malli?


Tuo oli omakin eka ajatus mutta sitten kun ajattelee että Game Boyta niin onhan tuo lähimpänä sitä
lainaa
destev

14.01.2016 klo 22.19

Mikä noitten väripainosten ero on keskenään? En oo koskaan oikein päässyt siihen sisälle, kun oon aina ollu pc-pelaaja(not intended to start a war).
lainaa
Kyyninen-Pokenörtti

15.01.2016 klo 10.33

destev kirjoitti:
Mikä noitten väripainosten ero on keskenään? En oo koskaan oikein päässyt siihen sisälle, kun oon aina ollu pc-pelaaja(not intended to start a war).


Mitätön ero. Lähinnä muutama monsteri eroa, toisessa voit napata otuksen X ja toisessa otuksen Y jne. Olisiko noita versiokohtaisesti uniikkeja poksuja joku kymmenkunta. Sen jälkeen perinne pidettiin yllä, luoja ties miksi.
Monessa sukupolvessa näitä kaksoisversioita on seurannut uusi, paranneltu versio, jossa otukset on helpommin saatavilla. Alkuperäisten Red & Blue-versioiden jälkeen tuli Yellow, joka paikkailee edellisten ongelmia ja on muutenkin sisällökkäämpi. Eli siis, noin pelillisesti ei mitään järkeä ostaa Red / Blue-versioita, jos Yellow on vaihtoehto. Nostalgiasyyt sitten erikseen.

Ja nyt kun se on alta pois, niin eipä nuo ensimmäiset Pokémonit muutenkaan ole enää nykypäivänä juuri kokemisen arvoista. Jos niitä tosissaan lähtee pelaamaan, niin eipä niissä lopulta muuta mielenkiintoa ole, kuin kilpailuhenkinen moninpeli, ja se taas on tasapainotetumpi ja parempi jokaisessa uudessa sukupolvessa.

Jos kiinnostaa paikata aukko sivistyksessä ja siksi pelata nuo läpi, suosittelen emulaattoria. Jos taas haluaa tyydyttää nostalgianhimonsa, niin siinäpä sitten ostelemaan. Jos haluaa väkisin mahdollisimman mielenkiintoisen pelikokemuksen, ja vaatimalla vaatii että sen on oltava Pokémon, niin suosittelen sitten tuota kilpailuhenkistä nörttäämistä uusimman sukupolven (6. sukupolvi, eli osat X, Y, ja ORAS) parissa. Tuossa tapauksessa kannattaa varautua siihen että sulta menee se pari-kolme sataa tuntia valmistelua ja opiskelua ennen kuin olet valmis pelaamaan ensimmäisen kilpailuhenkisen matsin tosissaan.
lainaa
fjsogkdj

15.01.2016 klo 17.02

jo se riittää syyksi pelata näitä että 8/9 vastaantulevista pokemoneista ei ole paskaa toisin kuin uudemmissa peleissä

eroja ei kl kauheesti oo. Grafiikoiden väri, muutama poke ja sitten se vaihtopakko kivien tai evoluutioiden takia. Mut jos olis enemmän eroja niin kyl vituttas. Hyvä idea estää että jokikisellå pelaajalla on 151 pokemonia
lainaa
Kyyninen-Pokenörtti

15.01.2016 klo 17.19

fjsogkdj kirjoitti:
jo se riittää syyksi pelata näitä että 8/9 vastaantulevista pokemoneista ei ole paskaa toisin kuin uudemmissa peleissä


Onhan se ikävää, ettei uusissa jokainen otus ole vain satunnainen eläin tai humanoidi jolle on isketty ylimääräinen sarvi (Dewgong), kaksi ylimääräistä päätä (Dugtrio, Dodrio, Magneton), ylimääräisiä raajoja (Machamp) tai joku muu ylimääräinen elementti koristeeksi (Rapidash), tai sitten vaan tehty oikea eläin piirroshahmomaisena, kuten melkein mikä tahansa muu Pokémon ekasta sukupolvesta. Toki siellä on niitä hienojakin, mutta iso osa oli kyllä yliarvostettuja ja tylsiä designiltaan.

Uudemmissa sukupolvissa on sentään yritystä. Kun heittäytyy luovaksi designien kanssa, niin joo, siellä on väkisinkin muutama ruma seassa. Mutta jopa ne erikoisemmat, kuten uusimmasta sukupolvesta vaikkapa Klefki (se pahamaineinen avainnippu), on designiltaan yllättävän hyviä. Se esimerkiksi pohjaa germaanisiin legendoihin ilkikurisista keijuista jotka piilottavat pieniä esineitä, kuten avaimia. Siksi se on Fairy-tyypin (=Keiju) avainnippu, jonka erikoistaito on prankster, keppostelija.

Uudet ovat erilaisia, koska ne ovat muutakin kuin satunnaisia eläimiä joihin on lätkäisty jotain ylimääräistä. Ne pohjaavat eläinten ja kasvien lisäksi legendoihin, mytologiaan, teknologiaan ja muihin konsepteihin. Ne ovat mielenkiintoisia. Ja suurelta osin onnistuneempia, kuin ensimmäinen sukupolvi.

Tuo nostalginen genwunnaus ja itku kurkussa alkuperäisten puolustelu alkaa käydä vanhaksi.
lainaa

Kirjoita kommentti


109


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova