Tuorein sisältö

Microsoft Studiosin sivuilta poistettu lisää pelistudioita – myös Project Spark alhaalla

08.03.2016 klo 17.00 | Luettu: 4551 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala


Eilen Microsoft ilmoitti Lionhead Studiosin ja Press Play Studios sulkemisesta. Nyt Microsoft Studiosin kotisivuilta on yön aikana poistettu viisi muuta studiota ja Project Sparkin logo. Kadonneet studiot ovat ovat BigPark, Function Studios, Good Science, LXP ja SOTA.

Kuten VideoGamer artikkelissaan huomauttaa, Google Cachen avulla voidaan huomata studioiden määrän vähentyneen eilisestä.

Lisäksi Microsoftin pelityökalun Project Sparkin serverit ovat olleet alhaalla viime perjantaista lähtien. Sivujen mukaan "tiimi tutkii" tilannetta.

Toistaiseksi Microsoft ei ole kommentoinut sivuilta poistettuja studioita tai Project Sparkin ongelmia.





V2.fi | Erkki Mervaala
< Battlebornin kaksi v... Tällainen on VR-kier... >

Keskustelut (6 viestiä)

make

08.03.2016 klo 20.03 13 tykkää tästä

Voisivat seuraavaksi lakkauttaa koko Microsoftin.
lainaa
Janne82

08.03.2016 klo 21.54 6 tykkää tästä

Ei noista muu harmita kuin se että jos Fable sarjaa ei enää jatketa. Uskon kuitenkin että sitä vielä jatketaan nelososan muodossa ainakin jonkun kehittäjän toimesta :)
lainaa
sdflkj

08.03.2016 klo 23.32 1 tykkää tästä

Project Spark on varsin mainio tapaus. Harmi kun ei ole ollut aikaa touhuta sen kanssa enempää.
lainaa
kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

09.03.2016 klo 00.53 4 tykkää tästä

uppoava laiva jättää rotat
lainaa
pojfsjpisdf

09.03.2016 klo 07.43 1 tykkää tästä

Joo miksi pitää noin montaa erillistä tiimiä kun voi vaan imeä kaiken samaan ja kutsua sitä Microsoft Game Studiosiksi

Ihan samoin Disney imee ajan myötä Marvelin (onko jo ottanut Lucasartsin?) ja sitten Google, Apple, jne.

Sitten meidän ei tarvitse ruokakauppaankaan mennessä puhua mistään muusta kuin Osuuskaupan ja Keskon tuotteista. Sadan vuoden päästä sitten ostetaankin Disney-perunoita ja Google-makkaraa (luteista tehtyä)
lainaa
sami85

09.03.2016 klo 13.22

Näinhän nämä iso julkaisijat nykyaikana aina toimivat.Ostetaan pieni studio jolla on joku sillä hetkellä suosittu pelisarja.Sen jälkeen tyhmennetään peli massoille ja samalla leikataan kehitysajasta ja budjetista.Peli ei myy jonka jälkeen pistetään studio leikkuriin ja sitten toistetaan sama jonkun muun studion kanssa.Noita sulkemisia tapahtuu koko ajan.Julkaisijat vaativat tänäpäivänä joskus aivan mahdottomia voittoja.Mikäli peli ei myy tyyliin 8-10 miljoonaa kappaletta niin se on heti julkaisijan mielestä floppi.

Microsoft selkeästi keskittyy jatkossa vaan Haloon,Forzaan ja Gears of Wariin.Kaikki muu saa sitten mennä.Nuo pienen budjetin pelit he jättävät Indie kehittäjille.Fable pelisarja on taas hyvä esimerkki siitä kuinka käy kun julkaisija ei ymmärrä mistä sarjassa on kyse.Se oli aivan selvää että Fable ei tule ikinä toimimaan minään typeränä kinect pelinä eikä myöskään free to play verkkoräiskintänä.Microsoft ei vaan halunnut käyttää tarpeeksi aikaa ja rahaa hyvän tarinapohjaisen RPG Fable tekemiseen.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova