Tuorein sisältö

Huhujen mukaan Microsoft aikoo vuoden sisällä julkaista oman striimauslaitteen pilvipelausta varten ja tuoda Xbox Game Pass -palvelun Samsungin älytelevisioihin

08.05.2022 klo 14.00 | Luettu: 2012 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoftin panostus pilvipelaamiseen ja Xbox Game Pass -palveluun on ottamassa vuoden sisällä jälleen ison harppauksen eteenpäin jos viimeisimpiä huhuja on uskominen.

VentureBeat-sivuston lähteiden mukaan teknologiafirma aikoo seuraavan 12 kuukauden aikana tuoda markkinoille Xbox Cloud Gaming ja Xbox Game Pass -palveluille tarkoitetun oman striimauslaitteen, joka muistuttaisi kooltaan Googlen Chromecast- tai Yhdysvalloissa suosittuja Roku-laitteita

Kyseinen laite olisi osa Microsoftin uutta Xbox Everywhere -hanketta, johon myös kuuluu torstaina julkistettu yhteistyökuvio Epic Gamesin kanssa joka mahdollistaa jatkossa Fortniten konsoliversion pelaamisen ilmaiseksi muun muassa Applen puhelimilla ja tableteilla Xbox Cloud Gaming -palvelun avustuksella.

Pelistriimauksen lisäksi Microsoftin uuden laitteen kerrotaan myös tukevan perinteisiä elokuvien- ja sarjojen katsomiseen tarkoitettuja palveluita, joten laitteen tarkoituksena on todennäköisesti pyrkiä korvaamaan Chromecast, Apple TV ynnä muut mediatoistimet.

Samsungin älytelevisioiden omistajien ei tosin tarvitse välttämättä edes hankkia uutta striimauslaitetta, sillä lähteiden mukaan Microsoft on työskennellyt läheisesti elektroniikkavalmistajan kanssa tehdäkseen Xbox-pelistriimaussovelluksen firman televisioihin. Myös sovelluksen uskotaan ilmestyvän seuraavan 12 kuukauden aikana.

Microsoft ei ole vielä kommentoinut viimeisempiä huhuja mutta ne kuulostavat uskottavilta, koska sopivat täysin yhteen firman viime vuonna julkaistujen tulevaisuuden suunnitelmien suhteen.

Microsoftin suunnitelmat laajentaa palveluaan myös perinteisen konsoliyleisön ulkopuolelle voivat hyvinkin onnistua vaikka myös Sony on uudistamassa PlayStation Plus -tilaustaan kesällä.

Jatkossa PlayStation Plus yhdistyy PlayStation Now -pelistriimauspalvelu kanssa ja pelistriimaus tulee olemaan saatavilla myös PC-alustalla mutta se on toistaiseksi saatavilla ainoastaan osana uudistetun PS Plus -tilauksen kalleinta hintaluokkaa.

Lähde: VentureBeat

V2.fi | Mikko Seppänen
< Babylon's Fall putos... Blizzard palkkaa uud... >

Keskustelut (1 viestiä)

V2fi

08.05.2022 klo 15.37

Huhujen mukaan Microsoft aikoo vuoden sisällä julkaista oman striimauslaitteen pilvipelausta varten ja tuoda Xbox Game Pass -palvelun Samsungin älytelevisioihin
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova