Tuorein sisältö

Supercell tykittelee miljardeita, eikä hiipumista näy

09.03.2016 klo 17.00 | Luettu: 3309 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Talouselämä kertoo Supercellin marssineen viime vuonna 2,1 miljardin euron liikevaihtoon. Siitä voittoa on 845 miljoonaa euroa, eli niin sanotusti hyvin pyyhkii.

Clash of Clans kilauttelee edelleen kassavirtaa siihen tahtiin, että se oli (myös) vuoden 2015 eniten tienannut mobiilipeli maailmassa. Uuden Clash Royale -pelin suhteen ei tulevaisuus näytä myöskään lainkaan heikolta. Se on noussut ladatuimmaksi iPhone-peliksi jo 94 maassa ja tuottavimmaksi peliksi 52 maassa. Pelaajia Supercellin peleillä on yli 100 miljoonaa päivässä. Huh.

Talouselämä kertoo, että Supercellin suurin omistaja on japanilainen Softbank, joka omistaa yhtiöstä 73,2 prosenttia. Perustajista Ilkka Paanasella on yhä kuuden prosentin omistusosuus ja Mikko Kodisojalla 5,4 prosenttia. Yhtiö maksoi osinkoa yhteensä 603 miljoonaa euroa.

Uutisessa kerrotaan myös, että mikäli pelien sisäisistä ostoista saadut tulot laskettaisiin tuloslaskelmassa hieman eri tavalla, liikevaihdon summaksi saataisiin noin kolme miljardia euroa. Sellaista on mobiilipelibisnes maailman huipulla.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Hiiviskelypeli Invis... Star Wars Battlefron... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova