Tuorein sisältö

Mars kauppaan! Uusittu PlayStation 4 on todennäköisesti tulossa

29.03.2016 klo 11.00 | Luettu: 10593 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Reilu viikko sitten kirjoitimme huhuista, joiden mukaan Sony työstäisi paranneltua versiota PS4:stä, niin sanottua "Playstation 4.5":ttä.

Sittemmin huhu on saanut erinomaisen vahvat siivet taakseen. Ensin Eurogamer kertoi vahvistaneensa lähteiltään, että laite on totta ja että sitä kutsutaan nimellä PlayStation 4K. Lisäksi Eurogamer mietiskeli, millaisen laitteen Sony aikoo oikein tehdä ja todennäköisintä varmaankin on se, että pelit pysyvät samoina, mutta konsoliin lisätään tukea ja tehoa 4K-tasoiselle videolle.

Nyt Wall Street Journal kuitenkin uutisoi, että uusi PlayStation 4 tekisi myös peleistä komeampia. WSJ:n mukaan nykyisen PS4:n omistavien pitäisi hankkia uusia laite, mikäli he haluavat nauttia parannetuista tehoista ja grafiikasta, mutta molempien versioiden pelivalikoima pysyisi samana. Samalla uusi laite tukisi paremmin PlayStation VR -virtuaalitodellisuuspelejä.

WSJ:n mukaan uusi PS4 julkistetaan ennen kuin PlayStation VR tulee markkinoille ja on mahdollista, että näistä kahdesta tuodaan kauppoihin myös bundlepaketti.

Microsoftin puolelta ollaan huhuttu samantyylisistä suunnitelmista. Onko rautapäivitettävien konsolien aika nyt saapunut? Vai palautuvatko mieleen painajaiset Segan 32X-laajennuksesta? Miten käy Nintendo NX:n, ellei se ole samassa kelkassa?
V2.fi | Manu Pärssinen
< The Walking Dead: Mi... Seksikäs Overwatchin... >

Keskustelut (12 viestiä)

Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

29.03.2016 klo 11.07 15 tykkää tästä

"Onko rautapäivitettävien konsolien aika nyt saapunut?"

Jos on niin tuo on kyllä paha isku konsoleille kun se viimeinenkin isompi etu nakataan roskiin.
Muokannut: Bladekill 29.03.2016 klo 11.07 lainaa
Playstation

29.03.2016 klo 11.17 2 tykkää tästä

Sieltä on tulossa Playstation5 markinoile voi pelata myös ps4 peliä.Mulla on semmonen vaisto, jokin hieno laite markinoile
lainaa
Schnail

Rekisteröitynyt 11.11.2011

29.03.2016 klo 12.17 7 tykkää tästä

Bladekill kirjoitti:
Jos on niin tuo on kyllä paha isku konsoleille kun se viimeinenkin isompi etu nakataan roskiin.

Miten voit nähdä mahdollisuuden päivittää vanhentunutta rautaa parempaan osa kerrallaan huonona asiana?! Vai onko tässä jotain, mitä en PC-jääränä ymmärrä?
lainaa
Sepe

29.03.2016 klo 13.26

Joo tää uus versio jaksais pyörittää 1080p graffoja jo sulavasti....
lainaa
Datawarrior

29.03.2016 klo 14.09 4 tykkää tästä

Hei, ihan oikeasti hieno uutinen! Konsoli on ajatuksena tosi kiva simppeli laite jota ns. kaikki osaa käyttää. Jos ei ole omistanut koskaan hyvää pc pelikonetta tai muuten ymmärrä PC pelaamisesta mitään on konsoli taitamattomalle parempi vaihto ehto pelaamiaeen. Sormi jää meinaa äkkiä suuhun jos ei osaa konetta käyttää sujuvasti.
PC pelaajana tätä visuaalista loistoa osaa arvostaa ja vaatia. Silmät tätä nykyä tarkkailevat automaattiaesti ruudunpäivitystä ilman digi mittareitakin ja silmät huomaavat pienetkin pelikuvan puutteet kuten resoiset äärireunat, huonot varjot, ruudunpäivityksen tippumiset ja vajaan päivitys nopeuden ja hyvä näin grafiikka vaikuttaa myönteiseen pelaamiseen paljonkin ja on osana puoltamassa PC koneen paremmuutta pelaamisessa. Hienoa jos näin saadaan konsolille hyvä ruudunpäivitys ja paremmat ressot/settingsit niin hellou ! Tää on tosi siisti uutinen. Edes kaikki pelit toimisi konsolilla1080p/60fps olisi 400€ sijoitus ihan Ok.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

29.03.2016 klo 14.26 11 tykkää tästä

Schnail kirjoitti:
Bladekill kirjoitti:
Jos on niin tuo on kyllä paha isku konsoleille kun se viimeinenkin isompi etu nakataan roskiin.

Miten voit nähdä mahdollisuuden päivittää vanhentunutta rautaa parempaan osa kerrallaan huonona asiana?! Vai onko tässä jotain, mitä en PC-jääränä ymmärrä?

Minäpä kerron mitä.
Perinteisesti kun ostat konsolin maksat siitä n. 300-500e ja voit luottaa siihen että tuolla reilusti kunnon peli-PC:tä halvemmalla investoinnilla voit pelata huoletta ainakin sen 4-6v siten että sille saa aina uusimmat hittipelit ja ne ovat juuri sinun laitteellesi optimoituja.

Nyt jos konsoleista aletaan julkaista tällaisia "upgrade"-versioita tyyliin Playstation 4.2, 4.5, 4.8 jne. joissa kaikissa tulee hardware päivityksiä, ennen pitkään tilanne tulee olemaan se että on pelejä jotka rullaavat vain näissä uudemmissa versioissa tai sitten pelejä jotka on suunniteltu täysin uudempien versioiden ehdoilla ja rullaavat päin helvettiä vanhemmissa laitteissa.

Halutessasi pysyä ns. aallonharjalla tai "up-to-date" joutuisit ostamaan jokaisen iteraation ja tällöin törsäät rahaa todennäköisesti saman verran tai enemmän mitä peli-PC:n uppoaa, mutta käytät 1000 kertaa yksinkertaisempaa ja rajoittuneempaa laitetta joka on lukittu yksittäisen yrityksen ekosysteemiin ja hyppii sen pillin tahdissa.

Lyhyesti: (kärjistettynä)
Ennen 350e, kohta 1000e.
lainaa
ps4pcgamer

29.03.2016 klo 14.41 3 tykkää tästä

Bladekill kirjoitti:
"Onko rautapäivitettävien konsolien aika nyt saapunut?"

Jos on niin tuo on kyllä paha isku konsoleille kun se viimeinenkin isompi etu nakataan roskiin.
No eihän tämä nyt ole aivan mitään uutta konsolimaailmassa, muistuuko kellään mieleen Nintendo 64 memory upgrade? Teoriassahan ei devaus pitäisi olla hirvittävän vaikeata jos laitteet ovat muuten hyvin samanlaisia, ehkä tehokkaampi näytönohjain ja parempi kaista, tarvisi koodata 2 kertaan lähes samanlaiselle raudelle, enkä usko että noissa optimoinneissa menetettäisiin paljoakaan, riippuen tietysti studion resursseista.
lainaa
Sonyplasteri

29.03.2016 klo 14.56 1 tykkää tästä

Jaa-a. Mahtaa tulla kallis aparaatti, sillä rauta jolla 4K pelit rullaa sulavasti on melkoisen kallista. Ellei sitten taas tyydytä johonkin 30fps touhuun. Olisikohan Sonyn kannattanut miettiä koko ps4 konsepti kerralla kuntoon? Noh, jospa tästä viisastuuvat, etenkin jos ei 4k versio mene kaupaksi odotetusti. Itse sitä en ainakaan tule ostamaan, pitäkööt tunkkinsa.

Yksi asia on ainakin varmaa, wanhan ps4:n hinta luulisi tippuvan, koska siitä tulee "prev gen" roskaa ;)
lainaa
Schnail

Rekisteröitynyt 11.11.2011

29.03.2016 klo 15.37 1 tykkää tästä

Bladekill kirjoitti:
[quote nick="Schnail"][quote nick="Bladekill"]Nyt jos konsoleista aletaan julkaista tällaisia "upgrade"-versioita tyyliin Playstation 4.2, 4.5, 4.8 jne.

Tämmöinen onkin perseestä, jos pitää hommata kokonaan uusi konsoli yhtä tai kahta uutta osaa varten. PC-tyylisessä ratkaisussa, jossa vanhaan pönttöön voi heittää vapaasti uutta osaa, en näe mitään ongelmaa. Sitäpaitsi konsolivalmistaajien olisi melko helppo pakottaa devaajat tekemään pelit huonoimman systeemin ehdoilla, mutta vapaaehtoisesti lisäämään päivitetyllä raudalla toimivaa silmänkarkkia. Vai onko konsoli-jonnet niin casuaalia, että grafiikkavalikkoa katellessa jo menee sormi suuhun?
lainaa
Viljami_QS_alNusra

29.03.2016 klo 15.54 4 tykkää tästä

Tämä on aivan vitun sairasta, varsinkin kun kyse on konsoleista.
Uusi 400€ laite yhden osan takia? Ei vittu näitä jenkkijutkukapitalistisikoja.

lainaa
Nita

29.03.2016 klo 21.04

Hoh, olen tässä miettinyt PS4:n ostamista jo tovin, mutta taidankin malttaa mieleni vielä hetken aikaa. :)
lainaa
Yazu

29.03.2016 klo 21.57

On kyl aika perseestä jos julkaisevat vain vähän paremman konsolin muutamalla uudella jipolla ja siitä pitäisi vielä maksaa täysihinta. Toivottavasti tulee jokin hyvä vaihtokampania jotta tässä nyt jotain järkeä olisi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova