Tuorein sisältö

Blizzard sulkee laittomat WoW-serverit - Nostalrius Begins vastaa adressilla

08.04.2016 klo 20.00 | Luettu: 11344 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

World of Warcraftin luonut Blizzard Entertainment on käskenyt fanien pyörittämiä Nostalrius Begins -piraattiservereitä lopettamaan toimintansa. Suositut WoW-serverit suljetaan tänä sunnuntaina 10. huhtikuuta.

"Eilen saimme kirjeen Blizzard Entertainmentia edustavilta yhdysvaltalaisilta ja ranskalaisilta asianajajilta, jotka valmistelevat vievänsä meidät ja sivustomme ylläpitäjän OVH:n oikeuteen alle viikon sisällä", kertoivat Nostalriuksen ylläpitäjät eilen kotisivuillaan. "Tämä tarkoittaa käytännössä Nostalriuksen loppua sen nykyisessä muodossa. Heti kirjeen saatuamme päätimme kertoa ryhmälle ja pelaajille Nostalriuksen tulevaisuudesta", he jatkavat.

Nostalriuksen mukaan serverillä on pelannut 800 000 rekisteröitynyttä pelaajaa, joista osa on ollut maksavia WoW-asiakkaita, osa ei. Servereiden suosio on suuren yhteisön lisäksi perustunut siihen, että se on tarjonnut mahdollisuutta pelata peliä niin sanotusti "vanilja-versiona" eli alkuperäisessä muodossaan. Servereiden World of Warcraft perustuu vuosien 2004–2007 versioon ajalta ennen laajennuksia. Servereiden oli määrä käynnistää 40 pelaajan Ahn'Qiraj-hyökkäysretki ensi kuussa.

30 vapaaehtoisen pyörittämä serveriprojekti pyrkii nyt adressin avulla saamaan Blizzardin muuttamaan vapaaehtoisten ylläpitämien perintöserverien toimintaa koskevia sääntöjään. Tämän ollessa varsin epätodennäköinen lopputulos, Nostalriuksen ylläpitäjät ovat julkaisseet projektin lähdekoodin ja anonyymin pelaajadatan peliyhteisön saataville. Toistaiseksi adressissa on jo lähes 50 000 allekirjoitusta.

Adressissa kerrotaan, ettei Nostalriuksella koskaan ollut tarkoitus olla uhkana Blizzardille vaan tarjota pelaajille mahdollisuus pelata vanhoja pelejä, jotka eivät enää ole saatavilla. Vetoomuksen päätteeksi Nostalgius Begins -ryhmä kuitenkin kiittää Blizzardia sen luoman iättömän pelin tarjoamasta viihteestä kaikille maailman pelaajille.

Alla Nostalriuksen julkistustraileri viime vuodelta:


V2.fi | Erkki Mervaala
< Brittien 'peli-Oscar... Assetto Corsan konso... >

Keskustelut (5 viestiä)

dsaw

08.04.2016 klo 20.04 13 tykkää tästä

Ei nyt sisänsä yllättävää että pistävät välillä noita privaattiservuja alas, Nostalrius taisi kumminkin olla se kaikkein suosituin. Itsekin kerkesin pelailla siellä muutaman viikon ennen kuin pistivät alas, ja täytyy kyllä sanoa että kyllä se tuntui enemmän MMO:lta kuin nykyinen WoW. Olihan tuollakin serverillä toki ongelmansa (itseasiassa ne isoimmat ongelmat tulivat siitä kun serveri oli liiankin suosittu), tosin harmillista että niin monet lähtevät etsimään erilaista pelikokemusta laittomista servuista, kun nykyisellä Blizzardilla ei ole ilmeisesti hajua yrittää palauttaa yhteisön tunnetta takaisin.
lainaa
OutC

09.04.2016 klo 08.47 9 tykkää tästä

Jospa Blizzard nyt vihdoin tajuaisi käynnistää pari vanilla servua.
lainaa
Quppa

10.04.2016 klo 12.10 4 tykkää tästä

Harmin paikka.
pitää alkaa etsiä seuraavaa serveriä taas. Ehkä tällä kertaa TBC:tä.
Wotlkin jälkeinen wow ei vaan vastaa enään sitä, mitä haen MMO:lta.
lainaa
xmt

10.04.2016 klo 21.18 2 tykkää tästä

Todella harmi. Wowi oli parhaimmillaan juurikin silloin kun se oli WORLD of Warcraft eikä nykyinen Instance of Warcraft...
Milloinkohan Blizzard tajuaisi alkaa kuuntelemaan mitä pelaajat haluaa?
lainaa
Quppa

11.04.2016 klo 16.02 2 tykkää tästä

xmt kirjoitti:
Milloinkohan Blizzard tajuaisi alkaa kuuntelemaan mitä pelaajat haluaa?


Taisi tämä nykyinen paskamyrsky syntyä nimenomaan siitä, kun kuunneltiin mitä pelaajat haluavat.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova