Tuorein sisältö

ZeniMaxin ja Oculuksen oikeusriita kärjistyy – id Softwaren perustajajäsentä syytetään tietovarkaudesta

24.08.2016 klo 17.15 | Luettu: 4954 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Bethesda Softworksin omistavan ZeniMaxin ja Oculus Rift -virtuaalitodellisuuspäähineen kehittäneen Oculuksen välinen oikeuskiista on saanut uuden käänteen tällä viikolla, kun alkuperäiseen vuoden 2014 kanteeseen on nyt lisätty suora syytös tietovarkaudesta Oculuksen teknologiajohtajaa John Carmackia kohtaan.

ZeniMaxin mukaan Bethesdan omistaman id Softwaren perustajajäsen Carmack kehitti Riftiä varastetulla teknologialla. Kanteen mukaan Carmack kopioi ZeniMaxin omistamia tiedostoja salaa ja laittomasti palauttamatta niitä takaisin yhtiölle hänen työsopimuksensa päätyttyä vuonna 2013. ZeniMax väittää Carmackin tämän jälkeen vielä palanneen id Softwaren tiloihin viemään kehittämänsä virtuaalitodellisuuspäähineen mukanaan.

Oculuksen kanta on pysynyt jo parin vuoden ajan hyvin samankaltaisena. VR-pioneeri kommentoi oikeusjutun viimeisintä käännettä seuraavasti Game Informerille: "ZeniMaxin valitus on yksipuolinen ja esittää vain ZeniMaxin tulkinnan tarinasta. Uskomme yhä, ettei jutussa ole perää ja vastaamme kaikkii ZeniMaxin syytöksiin oikeudessa."

V2.fi | Erkki Mervaala
< Muistatko nämä vanha... Syyskuussa Xbox Live... >

Keskustelut (2 viestiä)

vipnsvihgp

24.08.2016 klo 23.21

Onhan se nyt ihan selvä että Oculus syntyi Doomin jälkeläisenä joten linnaan vaan kaikki Carmakit ja Romerot
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

25.08.2016 klo 15.58

Aika mielenkiintoinen näkemys, ja aika vaikea olla mututuntumalta ZeniMaxin puolella tässä kiistassa. En vain ihan heti keksi, mitä sellaista ZeniMax olisi tullut kehittäneeksi, että Oculuksen olisi pitänyt varastaa se. Firmat kun toimivat hieman eri toimialoilla, ja yhdistävänä tekijänä lienee lähinnä tietokonegrafiikka. Sitä varten taas Carmackin tuskin olisi tarvinnut varastaa yhtään mitään, kun osaamista taitaa löytyä omasta takaa muutenkin sen verran paljon. Yhtenä vaihtoehtona on toki se, että ZeniMax oli kehittämässä omia VR-lasejaan. Joka tapauksessa Carmackin motiivit väitettyyn temppuun vähän epäilyttävät.

No, innolla odotan lisää tietoa tapauksesta. Ehkä sitä saadaankin muutaman vuoden kuluessa...
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova