Tuorein sisältö

Mainokset Oculus Quest 2:n VR-peleissä kokivat heti takaiskun - pelinkehittäjä perui aikeitaan

22.06.2021 klo 17.00 | Luettu: 658 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Viime viikolla uutisoimme, että Facebook kertoo aloittavansa pelinsisäisten mainosten testaamisen Oculus Quest 2 -laitteissa. Ensimmäiseksi mainoskokeilulistalle oli asetettu räiskintäpeli Blaston, mutta nyt sen kehittäjä on tullut toisiin aatoksiin.

The Verge uutisoi, että Resolution Games ei haluakaan peliinsä mainoksia, mikä varmasti johtuu Facebookin ilmoituksen saamasta negatiivisesta palautteesta. Se palaute kulminoitui, kun Blastonille alkoi sataa protestimielessä tyrmäysarvioita sekä Oculus Storessa että Steamissa.

"Palautteessa oli hyviä ajatuksia ja ymmärsimme, että Blaston ei ole paras peli tällaisella mainoskokeilulle. Tämän vuoksi emme aio testata niitä Blastonissa", kerrottiin Resolution Gamesilta.

Sen sijaan mainoksia tulee ilmestymään ilmaiseen Bait!-peliin.

V2.fi | Manu Pärssinen
< LEGO Super Mario -pa... Nyt voit voittaa Pla... >

Keskustelut (1 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

22.06.2021 klo 19.04 4 tykkää tästä

Erävoitto kuluttajille. Facebookin ja Resolutionin ongelma oli silti pikemminkin se, että ne ahnehtivat liikaa. Sammakko pitää keittää hitaasti.

Pessimisti veikkaisi, että mainokset normalisoidaan ensin ilmaispeleissä ja sen jälkeen niillä pilataan maksulliset pelit, kuten mikromaksujen kanssa tehtiin. Toivon pilkahdus on siinä, että mikromaksut kannatti ottaa mukaan negatiivisesta palautteesta välittämättä, koska ne tuottavat niin paljon rahaa. Mainokset eivät ole yhtä tuottoisia, koska niillä ei voi yhtä tehokkaasti saalistaa heikon itsekurin omaavia ihmisiä. Valaiden käsitettä ei tunneta.

Toivottavasti ensi kerrallakin samaa yrittävä firma saa somessa niin rajusti turpaan, että luopuu leikistä. Pelkään silti, että kynnys päästää mainoksia maksullisiin peleihin madaltuu sen jälkeen, kun ilmaispelit täytetään niillä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova