Tuorein sisältö

Crytekin talouskurimukselle surullinen päätös viidellä studiolla

20.12.2016 klo 19.00 | Luettu: 2014 kertaa | Teksti: Markus Mesiä

Palkkarästien ja muiden rahaongelmien kanssa jo hyvän aikaa paininut Crytek on ilmoittanut sulkevansa suurimman osan studioistaan.

Yhtiö kertoo lehdistötiedotteessaan keskittyvänsä vastaisuudessa ydinosaamiseensa sekä vahvuuksiinsa. Osa tätä on Kiovan ja Frankfurtin studioiden työn jatkuminen tärkeimpien sarjojen parissa.

Samalla kuitenkin ilmoitettiin, että osa studioista suljetaan tai siirretään uuteen omistukseen. Päätös koskee Budapestin, Sofian, Soulin, Shanghain ja Istanbulin studioita.

Työntekijöiden ei tarvitse kuitenkaan lähteä joulunviettoon täysin onnettomina, sillä yhtiön akuuteimmat palkkarästit on saatu hoidettua. Lokakuun tilipussit ovat jo siirtyneet tekijöiden taskuun, kun taas marraskuiset tulot on määrä saada tämän viikon aikana.

CryEngine-pelimoottorin kerrotaan olevan yhtiön tukipilari myös vastaisuudessa. Säännöllisesti päivittyvää tukea tarjotaan myös vastaisuudessa.

Yhtiön huhutaan saaneen kassaansa tulovirtaa Warface-verkkoräiskinnän myymisestä. Toistaiseksi vahvistamattomat huhut kertovat venäläisen Mail.ru-yhtiön hankkineen kyseisen free-to-play-teoksen sekä kehitteillä olevan Warface 2:n.

Vuonna 1999 perustettu Crytek tunnetaan parhaiten CryEngine-pelimoottorin lisäksi Far Cry- ja Crysis-sarjoista.

Asiasta uutisoi Eurogamer.

V2.fi | Markus Mesiä
< Tästä ei sitten kulj... Syberian jatkolle lä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti

70869

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova