Tuorein sisältö

DEVS-videosarja esittelee suomalaisten pelinkehittäjien arkea

21.12.2016 klo 17.00 | Luettu: 2306 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

DEVS on uusi videosarja, jossa paneudutaan suomalaisten pelinkehittäjien arkeen vierailemalla heidän luonaan. Tekijätiimin ytimen muodostaa kansainvälisen pelinkehittäjien järjestö IGDAn hallituksen jäsen Vesa Raudasoja ja tuotannosta vastaa Santeri Eloranta.

”Ohjelman tavoitteena on tuoda esiin oikeaa tietoa pelien kehityksestä, eikä pelkkää kiiltävää pintaa. Olen seurannut 10 vuotta peliteollisuuden arkea ja lukemattomat tarinat ovat jääneet kertomatta. Haluan tuoda esiin, miksi Suomi on erinomainen maa pelinkehitykseen, mutta toisaalta miten useat yritykset edelleen kamppailevat olemassaolostaan”, kommentoi DEVS-videosarjan konseptin kehittänyt Vesa Raudasoja.

Sarjan juontajana toimii Christoffer Weiss, jolta V2.fi kyseli hieman videosarjan taustoista.

Millainen projekti tämä on ollut sinun näkökulmastasi?

- DEVS on mielestäni peliohjelma, joka kaivaa pintaa syvemmältä pelien tekemisen ihmeelliseen ja moniulotteiseen maailmaan. Samalla se on tarinoita aidoista ihmisistä, isojen asioiden äärellä.

Millainen mielikuva sinulle on haastattelujen pohjalta muodostunut Suomen pelialasta?

- Suomessa on paljon osaamista, innovaatiota, sisukkuutta ja intohimoa, kaikki tärkeitä ominaisuuksia, kun tehdään pelejä. Suomalaisia pelintekijöitä on paljon ja heillä on suuri potentiaali tehdä jatkossakin kansainvälisiä hittejä.

Christoffer toteaa, että ohjelma sopii kaikille, jotka haluavat kurkistaa kulissien taakse ja oppia jotain uutta vakavista asioista viihdyttävällä tavalla esitettynä.

Ensimmäinen jakso on poikkeuksellisesti tuplapituinen, eli kestää 40 minuuttia.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Valve ei taipunut pe... Venäjän homopropagan... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova