Tuorein sisältö

Monet pelit ovat joutuneet pulaan punaisesta rististä, viimeisimpänä Prison Architect

17.01.2017 klo 13.00 | Luettu: 3619 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kotaku kertoo, että Punainen risti valvoo symbolinsa käyttämistä melko tarkasti, mutta myös epäjohdonmukaisesti. Prison Architect -pelin kehittäjät olivat saaneet järjestöltä postia, jonka mukaan punaisen ristin käyttäminen pelissä osoittamaan terveysboostia on laitonta. "Punainen risti -merkki, tai sitä muistuttavat symbolit, eivät ole ambulanssien, terveydenhuollon, ensiavun, sairaanhoidon, lääketieteen tai muun vastaavan yleisiä merkkejä. Niitä ei saa käyttää kaupallisissa tarkoituksissa, kuten mainoskampanjoissa tai tuotteissa", kerrottiin viestissä.

Tämä pitää toki paikkansa, mutta pelin kehittäjät ovat silti vähän tuohtuneita, sillä monet muut pelit, tv-ohjelmat ja elokuvat ovat symbolia käyttäneet ilman ongelmia - miksi sitten juuri heidän peliinsä puututaan? Pelistudiolle ilmoitettiin, että käytännössä he syyllistyvät Geneven sopimusten ja Iso-Britannian lain rikkomiseen. Toki symbolit on nyt sitten vaihdettu.

Kotaku kertoo, että vuosien varrella monet pelit, Halo mukaan lukien, ovat vaihtaneet punainen risti -symboleita kaikessa hiljaisuudessa toisen näköisiin. Uutisen alussa oleva kuva näyttää Halossa tehdyn muutoksen.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Nioh on valmis - ja ... Oculus vastaan Zenim... >

Keskustelut (4 viestiä)

Lakipiste

17.01.2017 klo 13.10

Kannattaa etsiä jokin riittävän samanlaiselta näyttävä, mutta lakipykälien kannalta riittävän erilainen väri sille plusmerkille.
lainaa
habboman

17.01.2017 klo 13.29 8 tykkää tästä

Mutta jos se onkin punainen X-kirjain?
lainaa
pvhijgfrgoiv

17.01.2017 klo 18.01 1 tykkää tästä

habboman kirjoitti:
Mutta jos se onkin punainen X-kirjain?


Kai senkin on joku tavaramerkinnyt. Tää on ihan samaa sarjaa sen sanan "Sky" ja "Let's" touhun kanssa

Ansaintamahdollisuudet ovat menneet niin vähiin että kaikki yrittävät epätoivoisesti omia kaiken minkä pystyy. Kohta varmaan punaisten tiilten tai kosketusnäytöllisen ruudun tekemisestä joutuu oikeuteen. Talojen ja lumiukkojenkin rakennustavat ovat sellaisia että jos tarkkoja ollaan niin pitäisi maksaa aina korvaus kyseisen menetelmän "keksijälle"

Että hallelujaa vaan
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

17.01.2017 klo 19.19

pvhijgfrgoiv kirjoitti:
habboman kirjoitti:
Mutta jos se onkin punainen X-kirjain?


Kai senkin on joku tavaramerkinnyt. Tää on ihan samaa sarjaa sen sanan "Sky" ja "Let's" touhun kanssa

Tai että Adidas on ainut kenkävalmistaja, jonka lenkkareissa saa olla kolme raitaa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova