Tuorein sisältö

Oculus vastaan Zenimax -VR-oikeustaistelu kiihtyy - valehtelua ja varkauksia

17.01.2017 klo 15.00 | Luettu: 4975 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Gameinformer kertoo, että Zenimaxin ja Oculuksen välinen kiista VR-teknologiasta on parhaillaan oikeudessa ja panokset vain kovenevat. Rahasummissa puhutaan jo kahdesta miljardista.

Zenimaxin mukaan John Carmack varasti useita dokumentteja ennen lähtöään Oculukselle ja heidän mukaansa Oculuksen perustaja Palmer Luckey sekä entinen toimitusjohtaja Brendan Iribe ovat tietoisesti valehdelleet siitä, miten Oculus Rift sai syntynsä. Oculuksen mukaan Luckey kehitteli Riftin aikaisen prototyypin vanhempiensa autotallissa, mutta Zenimaxin mukaan näin ei oikeasti tapahtunut.

Zenimaxin edustaja kertoo, että oikeusjuttua käydään Facebookia, Oculusta ja sen johtoporrasta vastaan. Zenimaxilla ja sen omistamalla id Softwarella on lausunnon mukaan huomattava määrä todisteita esitettäväksi siitä, kuinka VR-teknologian alkuperää on vääristelty.

"Todisteisiin kuuluvat liikesalaisuuksien ja erittäin luottamuksellisen tiedon varastaminen, lähdekoodi mukaan lukien. Zenimax esittää myös todisteita vastapuolen tarkoituksellisesta todisteiden tuhoamisesta tekojensa peittämiseksi. Zenimax ja id Software ovat VR-teknologian visionäärisiä kehittäjiä ja odotamme väitteidemme oikeiksi osoittamista."

Oculuksella ollaan tietenkin toista mieltä. "Oculus ja sen perustajat ovat käyttäneet huomattavasti aikaa ja rahaa virtuaalitodellisuuteen, koska uskomme, että se voi muuttaa ihmisten välistä interaktiota ja viestintää perinpohjin. Olemme pettyneitä, että toinen yhtiö turvautuu oikeudenkäynteihin ottaakseen kunnian teknologiasta, jonka rakentamiseen sillä ei ollut visiota, asiantuntemusta tai kärsivällisyyttä."

Tiukkoja sanoja, seuraamme tilannetta.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Monet pelit ovat jou... Ark: Survival Evolve... >

Keskustelut (4 viestiä)

MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

17.01.2017 klo 17.36

Edelleen olen sitä mieltä, että Zenimax on rahan perässä Carmackin lähdettyä talosta oletettavasti hieman epätoivotusti, mutta voihan tässä oikeaa pohjaakin olla. Toivottavasti totuus kuitenkin löytyy.
lainaa
hgrsoigsh

17.01.2017 klo 17.57

Carmack ei ole tehnyt koskaan mitään väärää. Tämä on ihan kuin Jeesuksen jahtaaminen 2000 vuotta sitten
lainaa
tämäonröstö

17.01.2017 klo 23.17

Haiskahtaa aika kovasti "ryöstöltä".
lainaa
asdfasd

18.01.2017 klo 10.23

Selvää on, että oculus ei tätä teknologiaa yksin kehittänyt. Valve ollut vahvasti myös mukana tätä kehittämässä. Yksi heidän työntekijöistään myös taannoin sanoi, että oculus kopioinut heidän teknologiaa.

Lähde: http://www.roadtovr.com/alan-yates-rift-is-direct-copy-of

Voin siis helposti uskoa, että myös ID ollut kehittämässä jotain tähän liittyvää jo pitkään. Hehän ovat olleet grafiikkamoottorien edelläkävijöitä pitkään.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova