Tuorein sisältö

Call of Duty: WW2 rikkoo sarjan ennätyksiä jo nyt - viimevuotinen katastrofi on pelkkä ikävä muisto

08.05.2017 klo 21.00 | Luettu: 7798 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Activisionin taannoin paljastama Call of Duty: WW2 on saanut pelisarjan faneilta innostuneen vastaanoton. Tosin vertailukohtana toimiva viimevuotinen Call of Duty: Infinite Warfare ei viharyöpyltään kenties ole kaikista reilun mittari.

Siinä missä Infinite Warfare onnistui haalimaan julkaisutrailerilleen 3,5 miljoonaa dislike-peukkua, WW2 on kerännyt toistaiseksi yli 933 000 tykkäystä ja vain 83 000 epämieluisaa reaktiota. Käytännössä siis tuore osa on saanut yhden vihaajan jokaista kymmentä tykkääjää kohden.

Muutos on melkoinen, sillä Infinite Warfare tarvitsi seitsemän inhoajaa per tykkääjä. Edellisosa onkin YouTuben historian toiseksi eniten alapeukkuja kerännyt video. Ainoastaan Justin Bieberin Baby-musiikkivideo on onnistunut haalimaan paikalle enemmän vihaajia.

Peukuttajat eivät ole ainoa mittari, jonka saralla WW2 on pärjännyt mainiosti. Teoksella kesti nimittäin vain yhden päivän ajan saavuttaa 10 miljoonan katsojan rajapyykki, mikä on koko pelisarjan ennätys.V2.fi | Markus Mesiä
< Tietovuoto paljasti ... Pelikansan tuella Et... >

Keskustelut (6 viestiä)

Nasu-Petteri

08.05.2017 klo 21.40 8 tykkää tästä

Ihan jees että tekevät pitkästä aikaa ww2 teemalla, mutta eikö nyt helvetti muuta operaatiota löytyny kun iänikunen Overlord!?
lainaa
Kuruwin

Rekisteröitynyt 24.05.2014

09.05.2017 klo 08.08 1 tykkää tästä

Overlord on varmaan nähty viimeksi toteutettuna vuonna 2002 (battlefield, Allied assault ja surkea frontline räpellys) joten kyllä kyllä minusta on ihan hyvä aika uusinnalle koska graafikat on parantuneet aika paljon viimekerrasta. Siitä olen kyllä samaa mieltä että muuten kyllä Ranskan pelastaminen ei kiinnosta ja oltaisiin voitu keksiä jotain vähän jännempää. Tyynenmeren sodasta saisi hyvää materiaalia mutta viimeaikoina on jäänyt sellainen kuva että se on epämieluisa aihe jenkeissä (enkä ihmettele miksi)

Sen nyt tietää että COD ei sitä tule tekemään mutta aika jännää jos joku uskaltaisi tehdä WW2 pelin jossa osa kentistä sijouttuisi Kiinaan.
lainaa
make

09.05.2017 klo 09.42 2 tykkää tästä

Youtuben peukut kertovat todella paljon ja niitä voidaan käyttää apuna esim. maailman politiikassa päätöksenteon apuvälineenä.
lainaa
Liimaletti

09.05.2017 klo 16.05 1 tykkää tästä

Itselleni taas nimenomaan Operation Overlord ja sen jälkeiset tapahtumat euroopassa on se mikä tulee mieleen, kun WW2:sta puhutaan. Eli minulle sopii kyllä tuo sama iänikuinen miljöö.

En kuitenkaan odota, että tämä uusin WW2 COD onnistuu mitään kovinkaan mieleenpainuvaa kampanjaa saamaan aikaiseksi. Paljon sankarillisia uhrauksia, mitäänsanomattomia hahmoja ja kovaa isänmaallisuutta. Hupaisaa on myös se, miten Sledgehammer yrittää myydä tätä uusinta WW2 COD:a sodanvastaisena sanomana. Saarnan (kampanjan) jälkeen on hyvä sitten hypätä mättämään peliä netin puolelle.

Voiko tätä enää paremmin ilmaista?

"You can't have your cake and eat it too... you can make your game anti-war, or you can make it a game where it's super fun to do all the war stuff, but it can't be both.

Well actually, maybe it could, if you somehow turned into a touching masterpiece about the duality of man, about how part of us lusts for blood and yet another part yearns for compassion, making us feel the thrill of combat followed by the guilty remorse of killing. It would be an outstanding achievement in digital art.

Forgive me if don't think Call of Duty 15 is up to the task."

http://www.pcgamer.com/dont-try-to-sell-call-of-duty-to-u
lainaa
vnesivnbrhgi

09.05.2017 klo 18.29 1 tykkää tästä

Tuo sodan ihannointi/vastaisuus on ihan typerä argumentti, kun ollaan tekemässä peliä. Jos halutaan niin toki voidaan tehdä tarina jossa pelihahmo vollottaa jatkuvasti, menettää ruumiinosia, menettää kavereita, kotipuolessa vaimo häippää jne. Mutta harvoin nämä sotapelit myöskään ovat mitään "jee hihih kilpaillaan kumpi räjäyttää enemmän sakupäitä mössöksi" riemua.

Yleensä nämä pelit ovat just sellaisia että jos oikeasti itse ajattelet pelatessasi (ja peli on tehty edes jotenkin kelvollisesti) niin jokainen tappo herättää ajatuksia. "Joko minä tai sinä", "Mitä jos ammun vain jalkoihin jne ettei tappaisi", "aah kuole perkele"... Nämä pelit ovat yleensä sen verran neutraaleita että se suhtautuminen lähtee ihan omasta päästä.

Tietenkään nykyaikana suvakit eivät voi sietää sitä että peli esittää jotain neutraalisti. Sen pitää olla täyttä propagandaa
lainaa
jnejekebbf

09.05.2017 klo 18.44

mikähän studio uskaltaisi tehdä nykysotaan sijoittuvan isis vs Jenkit,venäjä ranska jne..
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova