Tuorein sisältö

Hälyttävä tutkimus nuorten pelaamisesta - vai oliko?

04.10.2017 klo 16.00 | Luettu: 3473 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


"Väitös: Joka kymmenes oirehtii ongelmista. HÄLYTTÄVÄ TUTKIMUS NUOREN PELAAMISESTA", otsikoi Iltalehti jokin aika sitten kansilööpissään ja uutisoi Niko Männikön väitöskirjasta.

Pelikasvatukseen erikoistuneen Mikko Meriläisen blogikirjoituksen perusteella kohuotsikoiden takana on ainakin jonkin verran mutkien vetämistä suoriksi. Hän ruotii väitöskirjan käsittelyä mediassa blogitekstissään "70 000 ongelmapelaajan jäljillä".

"Toisin kuin median dramaattisimmista otsikoista voisi kuvitella, väitöstutkimus on asiallinen, eikä siinä tarjoilla kovinkaan hurjia väitteitä. Väitöskirjaan kootuissa osatutkimuksissa käytetään kansainvälisiä standardimittareita, joiden potentiaaliset ongelmat on huomioitu ja kirjoitettu auki", kertoo Meriläinen.

Meriläinen on samaa mieltä tutkimuksen kanssa muun muassa siitä, että peleihin liittyvät haitat ja ongelmallinen pelaamiskäyttäytyminen ovat monimutkaisia kokonaisuuksia, joiden mittaaminen on vaikeaa. Tarvitaan siis lisää kokonaisvaltaista tutkimusta ja pitää muistaa, että valtaosalle pelaaminen on edelleen hauska ja harmiton harrastus.

Väitöskirja löytyy täältä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Star Wars -klassikko... Seuraava Injustice 2... >

Keskustelut (1 viestiä)

nbpfpivfishp

04.10.2017 klo 16.52 6 tykkää tästä

Jalkapalloilijat oirehtivat jalkamurtumilla, pastansyömärit turpoisuudella, hikipingot syrjäytyneisyydellä... Pick your poison
lainaa

Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova