Tuorein sisältö

Onko kommenttisi saanut joskus alapeukkua? EA sai niitä juuri 300 000

13.11.2017 klo 19.30 | Luettu: 7534 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


EA ja Star Wars ovat päässeet pelaajien silmätikuksi Star Wars: Battlefront 2:n julkaisun kynnyksellä. Peliin käsiksi päässeet pelaajat ovat tehneet tutkimuksia ja laskelmia, jotka ovat saaneet fanien nenään yksittäisen herneen sijasta koko palkon.

Siinä missä ykkösosassa sankarihahmot olivat käytössä saman tien, Battlefront 2 on laittanut Darth Vaderin ja kumppanit maksumuurin taakse. Hahmot toki voi avata myös pelaamalla, mutta se vaatii melkoisesti työtä. Tällä hetkellä lukema on nimittäin 40 tuntia. Per hahmo. Koko hahmoköörin avaamiseen kuluu tällä hetkellä noin 170 tuntia.

Samainen tilastoanalyysi kertoo myös karuja asioita todellisen dollaripinon arvosta. Lompakkoaan avaamalla saa 11,4-kertaisen edun verrattuna pelaamiseen.

Fanien pinna paloi Reddit-palvelussa, jonne avattu ”Seriously? I paid $80 to have Vader locked?” -ketju on kerännyt melkoisen määrän tuohtunutta palautetta. EA:n edustaja Mat Everett saapui vastaamaan huolestuneille pelaajille. Perustelut eivät vain ottaneet oikein tuulta alleen. Viestille on uutisen kirjoitushetkellä kertynyt roimat 318 tuhatta alaspeukutusta. Lukema on heittämällä Redditin ennätys.

”Tarkoitus on tarjota pelaajille tunne ylpeydestä ja saavutuksesta sankarin avatessaan.”

”Mitä tulee hintaan, valitsimme arvot avoimesta betasta saadun datan sekä muiden saavutusasetusten myötä ennen julkaisua. Kaiken muun ohessa tarkkailemme pelaajien ansaitsemaa keskiarvotuloa päivittäin, ja teemme muutoksia taataksemme haasteiden haastavuuden, palkitsevuuden ja saavutettavuuden.”

Kommentointi Redditissä olisi vielä saattanut mennä läpi, mutta Everettin varomaton kommentti Twitterissä ei enää lipsahtanut internetiltä sivu suun. Twiitti on sittemmin poistettu, mutta eihän internetistä mikään todellisuudessa katoa. Viesti arkistoitiin kommenttien kera verkkoon alta aikayksikön.

”Nojatuolikehittäjät internetissä.”

Everett pahoittelu viestiään myöhemmin Twitterissä. Mies kertoo myös saaneensa tappouhkauksia.V2.fi | Markus Mesiä
< Battle Royale alkaa ... Tekken 7 vahvistaa t... >

Keskustelut (6 viestiä)

hwpivnirhn

13.11.2017 klo 21.20 2 tykkää tästä

Ei tässä mitään jos kaikille maksullisille Vadereille laitetaan porsas-leima keskelle otsaa tjsp. Muutenhan puristit ottavat mielellään avattavia bonuksia, ja 40 tuntia Vaderin avaamiseen ei ole mitään. Ongelma vaan että kun mistään ei näe että millä perusteella kukin on hahmon avannut
lainaa
cs_bot

Rekisteröitynyt 29.05.2007

13.11.2017 klo 21.38 4 tykkää tästä

Eipä siinä. Epäilen, että EA:lla oikeasti oltaisiin huolestuneita negatiivisesta palautteesta. Niin kauan kuin tuota mallia tuetaan, sitä jatketaan. Ja tällä hetkellä tämä mikromaksut täysihintaisessa pelissä taitaa vain tuottaa aina vain enemmän ja enemmän.
lainaa
shaiba

13.11.2017 klo 23.47 3 tykkää tästä

hwpivnirhn kirjoitti:
Ei tässä mitään jos kaikille maksullisille Vadereille laitetaan porsas-leima keskelle otsaa tjsp. Muutenhan puristit ottavat mielellään avattavia bonuksia, ja 40 tuntia Vaderin avaamiseen ei ole mitään. Ongelma vaan että kun mistään ei näe että millä perusteella kukin on hahmon avannut


Mitä merkitystä sillä on ketä milläkin sen on hankkinut? Toisilla ei välttämättä ole aikaa pelata niin paljoa jotta pystyisi nauttimaan täysin pelistä, joten oikopolut kuulostaa erittäinkin houkuttelevalta. Tosin hintalappu yleensä pakottaa valitsemaan kuoppaisemman tien jolloin esim edellisessäkin kiinnostus ehti lopahtaa ennenkuin kaikkia pyssyjä tuli avattua. Sama tulee käymään tämänkin kanssa... Jos edes tulee hankittua.
lainaa
gnbjk

14.11.2017 klo 00.16 5 tykkää tästä

Kaikkien sankareiden pitäisi olla heti tai ainakin helposti avattavissa.Se että pelaajien pitäisi grindata 40h avatakseen yhden hahmon on ihan perseestä.EA ei taaskaan pystynyt välttämään rahastusta.He tietävät että harvalla on aikaa tai edes kiinnostusta käyttää 170h aikaa kaikkien hahmojen avaamiseen.Tarkoitus on vaan saada pelaajat ostamaan noita loottibokseja.Muutenkin täysihintaisissa peleissä ei pitäisi olla mitään 40-170h grindauksia jotta saa jonkun Darth Vaderin avattua.Kuinka kauan Disney jaksaa katella noita EA:n perseilyjä ennenkuin he tajuavat ottaa lisensin pois heiltä.

lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

14.11.2017 klo 01.13 10 tykkää tästä

Tästä on kyllä yritetty varoittaa, mutta eipä uskottu.

"Hei oikeesti älkää vittikö valittaa mikromaksuista nää on ihan normaalia nykyään.", "Kaikkiallahan näitä on" jne.

Noh nauttikaa nyt. Kun pedolle antaa pikkusormen, se vie koko käden. Valitettavasti pelkään että tämäkin temppu EA:lta on vielä vasta aivan alkusoittoa sille mitä tulee tapahtumaan jatkossa.
Muokannut: Bladekill 14.11.2017 klo 01.28 lainaa
Kheetor

14.11.2017 klo 03.12 3 tykkää tästä

Harmi että downvote-ennätyksellä ei ole mitään väliä. Peli saa julkisuutta, mikä ei ainakaan laske myyntiä. Mikromaksusyöpiä ei viitsitä boikotoida, jonnet on ennakkotilannu massoittain jo vuosi sitten. Ja samat jonnet varmasti myös ostelee niitä lootboxeja, helpotuksia ja silmäkarkkia peliin lisähinnalla. Kohta näistä ei jakseta enää kohista saatikka uutisoida aiheesta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova