Tuorein sisältö

Hakkeriporukka tuomittiin Kiinassa jättisakkoihin piraattipelien levittämisestä

16.11.2017 klo 15.00 | Luettu: 1747 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Kiinan piraattiyhteisössä tapahtuu, kun paikallinen oikeus on tuominnut piraattipelejä jakelevan 3DM Gamen jättisakkoihin. Lakitapauksen aloittaja ja korvauksia saava yritys on Tecmo Koei.

Tapaus perustui Romance of the Three Kingdom-, Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence, Nobunaga's Ambition: Sphere of Influence – Ascension- Dynasty Warriors 8: Empires- ja Samurai Warriors 4-II -pelien piraattiversioiden jakamiseen.

Tapaus sai alkunsa vuosi sitten, jolloin yhtiöt kävivät kuitenkin tuloksekkaan keskustelun. 3DM Game lupasi tuolloin, etteivät he enää ”murra yhtäkään yksinpeliä”. Johtaja Bird Sister kuitenkin totesi, että porukka kävisi päätöksen uudelleen läpi vuonna 2017.

Tecmo Koein asianajajat lähestyivät 3DM Gamesia alkuvuodesta vaatien ryhmää poistamaan kaiken ladattavan sisällön kotisivuiltaan sekä käskien heitä pyytämään anteeksi tekijänoikeusrikkomusta. Ryhmä päätyikin poistamaan murretun version Romance of the Three Kingdom 13 -pelistä, vaikka viestissä todettiinkin, etteivät pelin murtaneet olleet pahoillaan.

”Minkä takia japanilainen yhtiö Koei omistaa tekijänoikeudet peliin, joka on selvästi peräisin Chen Shoun kirjoittamasta Romance of the Three Kingdom -kirjasta?”

Shou eli vuosina 233-297, joten kirjojen oikeudet ovat vanhentuneet jo vuosisatoja sitten. Sen sijaan sen pohjalta luotu peli on hyvinkin tukevasti tekijänoikeuksien alainen. Asia vahvistettiin Kiinan oikeudessa, jossa 3DM Games määrättiin korvaamaan 245 000 dollarin edestä vahingonmenetyksiä.

Vaikka lukema kalpeneekin amerikkalaisten tuomioiden rinnalla, on syytä huomata summan suuruus verrattuna kiinalaisten keskituloon. Kiinalaiset kaupunkilaiset tienaavat kuukaudessa keskimäärin noin 750 dollaria, joten korvauksissa saattaa mennä muutama tovi.

Asiasta uutisoi Kotaku.

V2.fi | Markus Mesiä
< Heiluta ohjaimia ja ... ARMS kuokkii pippalo... >

Keskustelut (1 viestiä)

hbgiohfsh

20.11.2017 klo 00.11

Ai että heilläkin ihan kuitenkin oli ideologia. Mielenkiintoinen mielenmaisema ihan tosissaan puolustella toimintaansa. Ymmärtää joo että tarina on nykyään folklorea ja ilmaa ei voi patentoida, mutta pelin kaikki assetit ovat kuitenkin ihan jonkun nykyihmisen tekemiä ja hinnoittelemia.

Toki samaa bullshittiä nuo kai harrastavat kuin jokin kähmijä-luonnonraiskaaja-johtaja sanoessaan että "anteeksi oli väärinkäsitys". Parempi keksiä joku selitys kuin sanoa että juu olen rikollinen.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova