Tuorein sisältö

Videohaastattelu: Transit King tähtää tycoon-pelikingiksi Transport Tycoonien jalanjäljissä

02.12.2017 klo 22.00 | Luettu: 2624 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Tamperelainen Bon Games on julkaissut ensimmäisen pelinsä Transit King, jolla yhtiö tähtää mobiilipelimarkkinoilla Tycoon-genren kärkeen. Yrityksen toimitusjohtaja Ilkka Immonen kertoo haastattelussa yrityksen ja pelin lähtökohdista, tycoon-genren mahdollisuuksista, pelin olemuksesta, esikuvista ja vähän kaikesta muustakin.

"Tavoitteemme on tehdä tycoon-pelejä mobiilialustoille. Me tykätään pelata tämän genren pelejä muutenkin, mutta siinä on myös tilaa tehd uutta ja innovoida", Immonen kertoo.

Ilmaisesta mobiilipelistä kun on kyse, niin miten rahastuspuoli on tehty?
"Pelaaja voi ostaa erilaisia pelinsisäisiä asioita, kehittää rekkoja, ylläpitää teitä ja laajentaa bisnesimperiumiaan. Polttoainettakin kuluu rekkojen ajaessa. Mutta peli on suunniteltu niin, että pelaamaan pystyy ilman ostoksiakin. Pelikokemus on miellyttävä myös ilmaisena".

Tycoon-tyyppiset bisnespelit eivät ole maailman yksinkertaisimpia, mutta mobiilimarkkinoilla pelin on iskettävä suureen yleisöön. Mitenkäs tämä puoli on tehty?
"Peli on alkuun lähestyttävä muillekin kuin tycoon- ja strategiapelien ystäville. Mutta kun avaa uusia alueita ja kaupunkejakin on kymmeniä, niin tehtävät ovat jo aika monimutkaisia. Pelaajan täytyy miettiä miten ne tehdään tehokkaasti eivätkä rekat seiso paikoillaan. Genren ystävät varmasti tykkäävät."

Paljon, paljon lisää pelistä oheisessa haastattelussa. Katso toki!
Tamperelaisen Bon Gamesin esikoispeli Transit King on uuden aikakauden näkemys klassisista Tycoon-strategiapeleistä. Yrityksen näkemykseen uskotaan laajemminkin, sillä firma sai tuhdin 1,4 miljoonan dollarin siemenrahoituksen pelin kehittämiseen. Julkaisijaksikin löytyi suomalainen mobiilihittiyhtiö Fingersoft.

Bon Gamesin Ilkka Immonen kertoo oheisella haastatteluvideolla pelin talouskuvioista, rahoittajien etsimisestä, julkaisudiilistä ja pitkän tähtäimen tavoitteista.

Virallinen pelikuvaus: Transit King on tycoon-peli, jossa erilaisia raaka-aineita kuljetetaan tehtailta jalostuslaitoksiin ja edelleen kaupunkeihin. Tavoitteena on luoda mahdollisimman suuri ja tehokas kuljetusverkosto ja nostaa pelaaja maailman suurimmaksi logistiikkaimperiumiksi.

“Näimme, että tycoon- ja simulaatiogenreissä on mahdollisuus uusille ideoille. Monien vanhojen klassikkopelien (kuten Transport Tycoonin ja Railroad Tycoonin) pelaajat eivät löydä mobiilipeliensimulaatiolistoilta itseään miellyttäviä pelejä. Keskitymme tähän ja pyrimme näin rakentamaan maailman parhaan tycoon-peleihin keskittyvän studion”, kertoo Bon Gamesin toimitusjohtaja Ilkka Immonen.


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Suomalaisen South Pa... Kotimainen Street He... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova