Tuorein sisältö

Seksistiseksi rasistiksi syytetty Quantic Dream -pomo lyttää ex-työntekijöiden väitteet: ''Tuomitkaa minut luomusteni perusteella''

15.01.2018 klo 13.00 | Luettu: 2964 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Suositun Quantic Dream -studion entiset työntekijät väittävät yhtiön ilmapiirin olevan epäterve ja hävytön. Beyond: Two Soulsin, Heavy Rainin sekä tulevan Detroit: Become Humanin taustalla olevan studion pomot ovat viikon alkajaisiksi kieltäneet kaiken.

Kohu sai alkunsa sunnuntaina, kun kolme ranskalaisjulkaisua uutisoi Quantic Dreamin johtajien sopimattomasta käytöksestä, työntekijöiden ylityöllistämisestä ja seksistisen sekä rasistisen huumorin sallimisesta.

Erityiseksi syytöskohdaksi on mainittu noin 600 kyseenalaista photoshop-kuvaa, jotka ovat kiertäneet vuodesta 2013 lähtien. Kiertäneet kuvat paljastuivat vasta vuonna 2017, kun studion IT-managerista muokattu kuva herätti liiaksi närää. Esimerkkiotoksia voi vilkuilla esimerkiksi Canard PC:n uutiskuvasta.

”Kaikista järkyttävimmät kuvat esittelevät Quantic Dreamin tekijöitä homofobisissa ja seksistisissä asennoissa – tai jopa natseina.”

Studion johtajat David Cage ja Guillaume de Fondaumiére kieltävät syytökset todeten heidän olevan ”todella yllättyneitä ja järkyttyneitä” entisten työntekijöiden syytöksistä, kertoo Le Monde. Cage puolustautuu väitöksiltä muistuttaen siitä, minkälaisia töitä hän on tehnyt.

”Haluatko puhua homofobiasta? Työskentelen Ellen Pagen kanssa, joka taistelee LGBT-oikeuksista. Haluatko puhua rasismista? Työskentelen Jesse Williamsin kanssa, joka taistelee ihmisoikeuksista Yhdysvalloissa. Tuomitkaa minut luomusteni perusteella.”

Cage ei kuitenkaan ole päässyt ihan vähällä. Työntekijät kuvaavat hänen käyttäytyvän kyseenalaisesti naistyöntekijöiden kanssa. Väitteiden mukaan perverssi sekä rasistinen huumori ovat arkipäivää. Esimerkiksi on nostettu tilanne, jolloin ulkomaalaisen tekemä varkaus taltioitui nauhalle. Cagen kerrotaan kysyneen Tunisiasta kotoisin olevalta työntekijältään mikäli varas on tämän serkku.

Cage lyttäsi väitteet ”naurettavina, absurdeina ja groteskeina".

Jatkuu sanasota tai ei, negatiivinen julkisuus tuo ikävän varjon keväälle tähdätyn Detroit: Become Humanin julkaisun ylle. Teos ilmestyy PlayStation 4:lle.

V2.fi | Markus Mesiä
< Awesome Games Done Q... Sega kiusoittelee hu... >

Keskustelut (5 viestiä)

Guetta

Rekisteröitynyt 03.08.2011

15.01.2018 klo 13.55 1 tykkää tästä

Luulin jo lopussa että Detroitin nimi oli vaihdettu hauskaksi sanaleikiksi eli Detroidiksi, mutta harmillisesti näin ei ollutkaan.
lainaa
efvnihgioh

15.01.2018 klo 18.06 3 tykkää tästä

Vihdoin Cage alkoi vähän kiinnostamaan. Tähän mennessä on vain löpissyt metafyysismielenlaajentamisuskonnollisfilosofisesta missiostaan. Tekee pelejä ilmeisesti koska leffateollisuudessa ei ole saanut työtä. Mutta onkin ihminen

Ilmeisesti välit ei vaan ole kovin kummoiset kun työntekijät hermostuvat ihan normaaleista työyhteisön kevennyksistä. Tai sitten on korvaukset mielessä. Itsekin naureskelen oman firman puolihärskeille jutuille, mutta jos joku tarjoaisi kymmenien tuhansien korvausta "rasismin" ilmiannosta niin pakkohan sitä olisi harkita
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

15.01.2018 klo 18.51

Ei ole tähän mennessä nuo pelit kiinnostaneet, mutta kai niitä nyt pitää kokeilla kun oikein mainostetaan.

PS. Hauska kuva.
lainaa
Ohikulkija

16.01.2018 klo 00.16

Olisi vain ylpeästi limanuljaska, eikä selittelisi ja kiistäisi asiaa.
"Ai minä muka limanuljaska? En voi olla, olenhan työskennellyt näiden tunnettujen ei-limanuljakoiden kanssa"
lainaa
gdgdfgdfgdf

16.01.2018 klo 11.21

Uikuti uikuti uikuti.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova