Tuorein sisältö

31-vuotias C64-peli julkaistaan uusittuna versiona: Hunter's Moon

24.01.2018 klo 09.00 | Luettu: 1982 kertaa | Teksti: Jukka O. KauppinenMusateollisuudessa remasteroidaan vanhoja levytyksiä, ja oiva trendi on löytänyt tiensä myös pelialalle. Vaikka klassikoiden ja ikiwanhojen teosten uudelleenjulkaisuja ei kovin usein nähdäkään, niin joskus kuitenkin - ja 31 vuotta vanha Hunter's Moon sopii esimerkiksi muillekin remasteroitsijoille.

Brittiläinen Thalamus (tuttu muun muassa suomipeleistä Delta, Sanxion ja Quedex) julkaisi Martin Walkerin Hunter's Moon -pelin vuonna 1987. Matt Grayn musien kera kelpasi kiitää avaruuksien syövereihin proseduraalisesti luoduissa kentissä, kaikkiaan 128 tasolla. Pelillä oli siis hurjasti kokoa ja hyväkin se oli.

Thalamusin nykyperillinen, Thalamus Digital, perustettiin luomaan uusia versioita firman klassikoista, ja veikeästi niitä tehdään ihan alkuperäiselle alustalle eikä mobiilihuttuna. Uusi versio tietenkin joukkorahoitettiin, ja kaiken kaikkiaan 31-vuotiaan pelin uutta fyysistä painosta myytiin etukäteen 283 kappaletta + digit päälle.

Remasterointi tehdään lähdekooditasolla alkuperäiselle alustalle, eli Commodore 64:lle. Tekijät ovat puukottaneet alkuperäispelin koodia niin, että sinne sekaan on voitu muun muassa upottaa lisää kenttiä, viilata grafiikkaa paremmaksi, lisätä musaa ja ehkä tärkeimmiten viilata pelattavuutta monin tavoin aiempaa paremmaksi. Bugikorjauksillekin voi nyökätä hyväksyvästi.

Alkuperäisen tavoitteen mukaan remasteroitu versio julkaistaisiin helmikuussa 2018, mutta saas nähdä. Hyviä retrohetkiä on kuitenkin varmasti luvassa ja niihin palataan aikanaan myös V2.fi:n sivuilla.

Lisätietoja: http://thalamusdigital.co.uk/
Lisätietoja: http://www.mobygames.com/game/c64/hunters-moon

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Klassinen BattleTech... Videoarvostelussa To... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova