Tuorein sisältö

Klassinen BattleTech marssii kohti taistelukenttiä

23.01.2018 klo 09.00 | Luettu: 1794 kertaa | Teksti: Jukka O. KauppinenVuonna 2015 Kickstarter-palvelussa kupli iloisesti, ainakin jos olit legendaarisen BattleTech-rooli/strategiapelin ystävä. Alkuperäisen science fiction -pelin luojat näet julkistivat joukkorahoituskampanjan uudesta BattleTech-tietokonepelistä, ja projekti on sen jälkeen edennyt upeasti.

Peliä kehittävän Harebrained Schemes -studion herrat kertovat, että vaikka tarkkaa julkaisupäivää ei vielä olekaan, niin tänä vuonna on lupa odottaa mahtavien sotakoneiden marssia tulevaisuuden taistelukentille.

Taktiikkaa ja hieman seikkailullisiakin aineksia pursuavassa pelissä johdetaan pientä palkkasoturien yksikköä, joka taistelee galaksin syrjäseuduilla pikkukonflikteissa ja kahakoissa. Tarina on siirretty galaksin suurvaltojen väännöstä sivumpaan, jotta tekijät voivat leikitellä tarinoilla ja kahakoilla vapaammin. Samalla taisteleminen voidaan survoa vähän pienempään mittaan, sillä klassisissa MechWarrior-peleissä ja muissa BattleTech-johdannaisissa sotakoneet tuppaavat kasvamaan nopeasti sinne järeimpään mittaan ja taisteluihin osallistuu rykmenttitasoisia yksiköitä. Nyt kentälle viskataan neljän MechWarriorin joukkue, ja kalustoakin käytetään monipuolisemmin, kevyitä 'Mechejä unohtamatta.

Tekijät kertovat, että peli näyttää tällä hetkellä jopa yllättävän paljon alkuperäisen vision mukaiselta, "mikä on harvinaista pelialalla." Aikataulut ovat siis pitäneet ja alkuperäinen design osoittautui niin hyväksi, ettei siitä ole tarvinnut suuremmin poiketa. Mutta kyllähän näillä kavereilla onkin vuosikymmenten kokemus alalta, samoin kuin monen monta BattleTech-peliä plakkarissaan.

Allekirjoittanut kokeili taannoin pelin aiempaa versiota ja tykkäsi siitä kovasti. Taktinen, vuoropohjainen taistelujärjestelmä tuntui valtavan hyvältä ja omaan makuuni lähes täydellisen sellaiselta, mitä BattleTechin pitäisikin olla. Odotan siis innolla.

BattleTech PDXCON 2017:ssa:

Paradox Interactive julkaisee BattleTechin PC:lle ja Macille tänä vuonna, ja myöhemmin vielä Linuxille.
Home is the Regiment, the price of glory high.
We stand with brothers at our sides
to pay that price, and die!
The blood of comrades cries to us
long after glory's past:
Home is the Regiment, across the sea of stars.
- Grey Death Legion

Lisätietoja: https://www.paradoxplaza.com/battletech/

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< World of Warships se... 31-vuotias C64-peli ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova