Tuorein sisältö

Speedrunnaaja alitti maailmanennätyksellä käsittämättömän Super Mario Sunshine -rajapyykin

29.01.2018 klo 22.30 | Luettu: 4719 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Vaikka pelaajien huulilla on viimeisten kuukausien aikana ollut lähinnä Super Mario Odyssey, myös muut italialaisen putkimiehen seikkailut ovat ajankohtaisia. Tuorein uutispommi kertoo GameCube-aikaisen (ja aivan suotta unohdetun!) Super Mario Sunshinen parissa tehdystä urotyöstä.

Speedruneistaan tuttu AverageTrey onnistui perjantaina todellisen haamurajan alituksessa. Hän onnistui läpäisemään Super Mario Sunshinen täydellisesti alle kolmessa tunnissa. 120 Shineä kertyi plakkariin aikaan 2:59:58.

Aikarajan alitus on vaatinut melkoisesti työtä. AverageTrey aloitti teoksen pelaamisen vuonna 2013, minkä jälkeen ennätysajasta on viilattu turhaa joutoaikaa pois kerta toisensa jälkeen. Esimerkiksi viime kesänä ennätys oli vielä 3:02:18, kun taas vuodenvaihteen nurkilla läpäisyyn meni enää 3:01:25.

Voimassa ollut ennätys oli ShadowMario27-pikakiiturin 3:00:52. Ajan parantaminen on ollut kiinni pienistä asioista, kertoi AverageTrey suorituksen päätteeksi streamissaan.

”Suorituksessa ei ole ollut todellisia oivalluksia sitten muutaman kuukauden takaisen Rocket Rollouts -liikkeen, eikä sekään säästä kuin pari sekuntia muutamassa eri kentässä. Lopulta kyse oli vain paremmasta suorituksesta, sopivasta ripauksesta hyvää onnea sekä kyvystä pelata paineen alla pari tuntia.”

Ajatus kolmen tunnin alituksesta on lopulta melko tuore. Kun AverageTrey aikanaan aloitti vuonna 2013, ennätys oli täysin toisissa lukemissa.

”Tarkastin silloin 120 Shinen ennätyksen, joka oli Samura1manin 3:43, ja ajattelin ehkä kykeneväni sen alitukseen jonakin päivänä. En ikinä uskonut ennätyksen paranevan näin paljoa, ja olisin sanonut vuonna 2014, 2015 ja suurimman osan vuodesta 2016, että kolmen tunnin alitus on mahdotonta.”

Vaikka ennätys on tehty, työ pelin parissa jatkuu. AverageTrey uskoo 2:58-alkuisten ennätysten olevan täysin mahdollisia, sillä ennätystulokseenkin jäi vielä hiottavaa.

Loppuhuipennuksen voi katsoa tästä:Koko suoritus näyttää puolestaan tältä:


V2.fi | Markus Mesiä
< Sega solmi sopimukse... Capcom tarjoaa 50 00... >

Keskustelut (2 viestiä)

KVelho

30.01.2018 klo 13.18

Treylla on hyvä video youtubessa pelin maailmanennätyksen vaiheista.

Ai niin; Samura1man mainittu, torilla tavataan
lainaa
SMS-Veteraani

30.01.2018 klo 14.58 1 tykkää tästä

alle 3 tuntia?! itse en ole edelleenkään sitä läpäissyt, vaikka on jo yli kymmenen vuotta kulunut. ;)
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova