Tuorein sisältö

Valven moka esti vastajulkaistun pelin ostamisen

20.04.2018 klo 13.00 | Luettu: 2942 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Pelinkehityksestä innostunut Nikita P. sai ensiluomuksensa valmiiksi, kun Bustories julkaistiin viikko sitten. Paitsi että kukaan ei voinut ostaa peliä.

Teos lisättiin Steamin valikoimaan huhtikuun 13. päivä, joka oli varsin kuvaavasti epäonnen päivä. Toistaiseksi mystisestä syystä johtuen peli ei kuitenkaan päätynyt myyntiin, vaikka näin olisi pitänyt olla. Osto-ongelman aiheutti auppasivulta puuttunut "Lisää koriin" -painike.

Odotetun julkaisupäivän sössiminen harmitti tekijää paitsi periaatteesta mutta myös taloudellisista syistä. Pelitulvan aikana erottuminen on vaikeaa, joten uusien pelien listalle pääseminen on ensiarvoisen tärkeää.

Kehittäjä otti yhteyttä asian tiimoilta Valveen kolmesti vajaan viikon aikana, mutta niin vastaus kuin ostopainikekin pysyivät poissa.

”Ehkä tein jotain väärin, ja siksi peli ei ole ostettavissa. Syytän Valvea kuitenkin vastauksen puutteesta. Valve ei huomioi minua.”

Asiat alkoivat rullata vasta kehittäjän ottaessa yhteyttä Kotakuun. Pelimedian lähettämän kyselyviestin jälkeen ei mennyt kauaakaan ennen kuin Valve viimein vastasi ja kertoi tutkivansa asiaa. Samalla julkaisupäivän mahdollisuuksien ohitus haluttiin korjata.

”Tutkimme mikä meni pieleen. Olemme sillä välin korjanneet ongelman ja kertoneet kehittäjälle julkaisutoiminnan uusimisesta.”

Valven mukaan julkaisuprosessin bugista johtuneen hämmentävyyden aiheuttama tuho on korjattu, minkä lisäksi julkaisupäivä uusittiin eiliselle. Näinpä teos on päässyt kokeilemaan siipiään samalle listalle muiden upouusien pelien kanssa.

Julkaisun ongelmista huolimatta Bustories on nyt ostettavissa Steamista. Teoksella on hintaa vajaat neljä euroa.


V2.fi | Markus Mesiä
< Yle: Pokémon GO -pel... The Divisionin maail... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova