Tuorein sisältö

Late Lampaan tekijöiden täyskäännös: maalauksellisia tarinoita ensimmäisestä maailmansodasta

25.04.2018 klo 17.00 | Luettu: 3545 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Nyt on koossa varsinainen pyhä kolminaisuus. Pelikustantaja Bandai Namco on näet naittanut yhteen brittiläisen animaatiostudio Aardmanin ja ranskalaisen pelikehittäjä DigixArtin, jotka siirtyvät aika kauas Late lampaan ja Wallace & Gromitin hauskoista kommelluksista. 11:11: Memories Retold ei näet kaiva komediaa ensimmäisen maailmansodan juoksuhaudoista.

Studioiden tyylin ja osaamisen yhdistelmä vaikuttaa kuitenkin lupaavalta. Pienen DigixArt-studion aiemmat luomukset ovat olleet toiminnallisempia, mutta myös taitavia audiovisuaalisia elämyksiä. Aarmanin tyyli, tuotanto ja tarinankerronta ovat taasen… No, aivan omissa sfääreissään. Kun näiden taiteellisista lähtökohdista ryhdytään rakentamaan tarinavetoista peliä, joka kertoo kohtaloista ja seikkailuista ensimmäisen maailmansodan aikakaudelta, niin voi odottaa että luvassa on taatusti jotain erikoista.

Erikoista myös visuaalisesti, sillä Aardmanin perinteisen vaha-animaatiotyylin sijaan 11:11: Memories Retold luo tunteellisia, jopa taiteellisia kuvaelmia, jotka ovat kuin suoraan taitavan taiteilijan öljyväripensseleistä. Visuaaliset ratkaisut ja tyyli tuovat itse asiassa mieleen, ainakin jollain tasolla, Journeyn ja Flowerin kaltaiset upeat taidepelit. Tiedotteesta päätellen myös musiikki on tärkeä osa kokonaisvaltaista elämystä.”Haluamme luoda väkevän tunteellisen kokemuksen, jolla on myös hyvin omanlaisensa visuaalinen identiteetti, joka tukee tyylillään pelin tarinankerrontaa. 11-11 on meille todella jännittävä, sillä se on myös suurempi peliprojekti mitä olemme koskaan aiemmin tehneet”, ynnäilee Aardman Studiosin David Sproxton.

Pelikehittäjät itse kuvailevat peliään tunteikkaaksi matkaksi, joka pyrkii osaltaan viemään eteenpäin tarinavetoisten pelien genreä ja samalla jättämään oman jälkensä pelaajaan.

Ilmassa on yhä vähän mystiikkaa, sillä Bandai Namco ei vielä kertonut mille alustoille tai milloin 11-11 julkaistaan. Luvassa lienee siis vielä monta tiedonmurusten ravistelua pressistudion pöydältä, ennen kuin astumme takaisin juoksuhautoihin.

Lisätietoja: https://www.bandainamcoent.eu ja http://www.digixart.com/V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Destiny II:n Warmind... Ilo ei kauan kestäny... >

Keskustelut (1 viestiä)

Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

25.04.2018 klo 17.11 1 tykkää tästä

Timppa on joka tapauksessa parempi, joten mitä väliä.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova