Tuorein sisältö

Ilo ei kauan kestänyt - Microsoftin lakimiehet torppaavat Halo Online -modin

25.04.2018 klo 16.00 | Luettu: 3229 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Tätä osattiin jo ehkä odottaakin, mutta Eurogamer kertoo, että 343 Industries on pistänyt Microsoftin lakimiehet hommiin, kun fanien tekemä Halo 3 -henkinen moninpelimodi perutusta Halo Onlinesta sai enemmän julkisuutta 0.6-versionsa myötä.

Halo Online oli tarkoitus julkaista ilmaispelinä Venäjän markkinoille, mutta betatestivaiheen jälkeen se peruttiin. PC-pelaajat ovat kuitenkin kaivanneet Halo-moninpeliä ja fanien tekemä ElDewrito-modi kyseiseen peliin keräsi nopeasti ihastuneita somepostauksia - mukana oli mm. pelipalvelimia, hahmomuokkausta ja ranking-listoja.

343 Industriesin mukaan ElDewrito-modi ei noudata Microsoftin sisällönkäytön ohjeistusta, koska se perustuu koodiin, jota ei virallisesti koskaan julkaistu. DMCA-kirjeitä on lähetetty asianosaisille, jotta sisältö poistettaisiin verkosta.

"Ihastelemme nöyrinä ja inspiroituneita tähän projektiin käytettyä intohimoa", todettiin pelistudiolta, mutta koska Microsoftin täytyy suojella tavaramerkkejään ja lähdekoodiaan, tämä oli ainoa ratkaisu.

343 vihjaili myös, että jonkinlainen klassinen Halo-mättö saattaa olla suuntaamassa PC:lle. "Meillä ei ole mitään kerrottavaa juuri nyt, mutta PC-yhteisö on meille hyvin tärkeä."


V2.fi | Manu Pärssinen
< Late Lampaan tekijöi... Hearthstonen uutuust... >

Keskustelut (1 viestiä)

Kappa123

27.04.2018 klo 10.58

Tosi tärkee yhteisö kun eivät ole julkaisseet 60% Haloistaan PC:lle.

Olen kyllä valitettavasti microsoftin puolella noiden DMCA-kirjeiden suhteen. Tavaramerkeistä pitää nykypäivänä pitää huolta. Microsoft voisikin minun mielestäni vaikka palkata nämä henkilöt ja napata tämä projektin siipensä alle. Win-win.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova