Tuorein sisältö

Kun Rooma ei ollut vielä ikuinen - Paradoxilta eeppinen strategia Rooman valtakunnan synnystä

19.05.2018 klo 12.25 | Luettu: 2571 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Paradox Interactive tunnetaan huikeiden, syvien ja todella raskaiden strategiapelien tekijänä. Pääsyyllinen tähän on pelisuunnittelija Johan Andersson, joka on ollut luomassa muun muassa Europa Universalis- ja Hearts of Iron -pelisarjoja.

Viimeiset kahdeksan vuotta Johan on tehnyt jatko-osia Paradoxin hittiintyneille pelisarjoille, joten olihan se jo korkea aika päästää Johan ihan upouuden pelin kimppuun. Moi, tässä on Imperator: Rome.

Imperator astuu ajassa taaksepäin niihin muinaisiin vuosiin, kun Rooma ei ollut vielä maailmanhistorian suurin suurvalta, maailman hallitsija. Pelin pääkampanja alkaa tilanteesta, jossa Rooma on vasta pikkuvaltio muiden pikkuvaltioiden joukossa, siellä keskellä Italian saapasta. Tästä alkaa vuosisatojen mittainen matka, kun Rooma toivon mukaan kasvaa suureksi ja maailmanvaltiaaksi. Tai sitten ei.

Paradox-tyyliin vaihtoehtona on toki tarttua myös johonkin muuhun valtioon ja johdattaa sitä kohti suuruutta. Valinnanvaraa piisaa, sillä aloitusvaiheessa on mallinnettu koko silloinen tunnettu maailma aina Intiaa myöten, ja pelaaja voi ottaa ohjattavakseen minkä tahansa pikkuvaltion.

Koska kyse on Paradoxin grand strategy -pelistä, voivat pelaajat hallita valtakuntaansa halutessaan hyvinkin pikkutarkasti. Pakko ei ole, vaan menoon voi keskittyä myös suuremmalla tasolla. Valtakunnan resurssien, diplomatian ja muiden voimatekijöiden kanssa tasapainoilu vaatii kuitenkin aina oman huomionsa, ja tietenkin ne suuret linjat vaativat panostusta. Joko saa pistää Karthagon maan tasalle? Eikö jo? Edes vähän?

Let's go conquer, ynnäsi Johan pelinsä ytimen ja hyvältä näyttää. Ja upealta siksikin, että onhan se nyt niin upeaa nähdä, että strategiapelimestari pääsi pitkästä aikaa tekemään jotain aivan uutta.

"Toimistoni on nykyään aivan täynnä Rooman historiaa käsitteleviä teoksia", herra kuvaili työpöytäänsä.

Imperator: Rome ilmestyy PC:lle joskus vuonna 2019.

Lisätietoja: https://www.paradoxplaza.com/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Paradox tekee hittis... Aku, Woody ja Buzz m... >

Keskustelut (2 viestiä)

Topula

19.05.2018 klo 12.44

Muistaakos kukaan vähemmälle huomiolle jäänyttä EU Rome:a joka oli samalla idealla mutta rumempi. Oli muistaakseni EU III spin off tai ainakin samalla moottorilla tehty.

Kunnon Rooma grand strategyä näiltä onkon odotettu :)
lainaa
JOK

19.05.2018 klo 19.01

Topula kirjoitti:
Muistaakos kukaan vähemmälle huomiolle jäänyttä EU Rome:a joka oli samalla idealla mutta rumempi. Oli muistaakseni EU III spin off tai ainakin samalla moottorilla tehty.

Kunnon Rooma grand strategyä näiltä onkon odotettu :)


EU Romesta oli täällä myös puhetta, mutta painottivat ettei tämä ole jatko-osa :)
Johan tuntui todella tyytyväiseltä kun pääsi pitkästä aikaa taas tekemään uutta ikomaa peliä.
lainaa

Kirjoita kommentti


545


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova