Tuorein sisältö

Paradox tekee hittistrategiapeleistään lautapelejä: Cities Skylines ja Crusader Kings muuttuvat seurapeleiksi

19.05.2018 klo 11.00 | Luettu: 3928 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Ruotsalainen pelijulkaisija Paradox Interactive kertoi PDXCON-tapahtumassa, että firman hittivideopeleistä tehdään jatkossa myös lautapelejä. Ja ei ihme. Erityisesti Paradoxin sisäisesti kehittämät strategiapelit ovat selvästi lautapelien sukuisia ja tyylisiäkin. Askel fyysisten lautapelien maailmaan onkin suorastaan odotettu ja V2.fi:n pikakokeilulla herkullinen.

V2.fi on paikalla PDXCONissa, jossa esiteltiin tulevia lautapelejä. Pelijulkaisija on käytännössä lisensoinut videopelien lautapelikehityksen ruotsalaiselle Free League Publishing -roolipelifirmalle, joka on noussut viime vuoden aikana todella vahvasti kynä+paperi-roolipelirintamalla. Ensimmäisen Free Leaguen luomus on Crusader Kings, joka bittiesikuvansa tapaan kuvaa keskiaikaisen ja myöhemmän Euroopan sotilaallis-diplomaattista vääntöä ja sukudraamaa. Kyllä, draamaa, sillä hallitsijasukujen on muistettava levittää siementään, ettei suku sammu. Mutta ei sekään niin helppoa ole! Vaimoa ei aina saa ihan helposti, ja lapsikin voi olla imbesilli tai kaatua taistelukentällä. Kyllä sitten taas harmittaa. Tai sitten ei, jos kentälle lähetetään ei-haluttu vaimo tai kakara.

Pikaisen koepelaamisen perusteella Crusader Kings on varsin syvästä aiheestaan huolimatta mainion pelattava ja nopeakin. Yhteen matsiin menee se pari-kolme tuntia ja historian tantereille mennään kolmesta viiteen pelaajan voimin. Mustaa huumoria riitti niin penteleesti. Voihan musta surma ja paavin kosto!

Crusader rahoitetaan Kickstarter-kampanjan kautta, mikä selittyy sillä ettei Paradox varsinaisesti osallistu lautapelien kehitykseen tai julkaisuun. Ne vain on lisensoitu ulkopuoliselle tekijälle, joka tekee sitten mitä huvittaa. Free League kun ei ole mikään jättitekijä lauta- ja roolipelimarkkinoilla, joten joukkorahoitus on heille järkevä tapa hoitaa pelien ennakkomyyntiä.

Muita Paradoxin tulevia lautapeliversiointeja ovat Europa Universalis, Hearts of Iron ja Cities: Skylines. Cities luonnollisesti herätti suurta mielenkiintoa, mutta siitä ei ollut näytillä vielä edes prototyyppiä. Peli lienee kuitenkin Crusaderin tapaan nopeahkosti pelattava muutaman pelaajan, ei ihan älyttömän vaikea seurapeli.

Hupaisaa on muuten se, että Europa Universalis oli itse asiassa alkujaan lautapeli, josta tehtiin tietokonepeli. Nyt tietokonepelistä tehdään uusi lautapeli. Vänkää!

Crusader-lautapeli ilmestyy tämän vuoden aikana. Muista ei vielä tiedetä tai ainakaan haluta sanoa. Lisätietoja voi odotella täältä.

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< The Division saa hil... Kun Rooma ei ollut v... >

Keskustelut (1 viestiä)

JOK

19.05.2018 klo 19.19

Kickstarter 100% !
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova