Tuorein sisältö

Onko Atari VCS vain suuri huijaus? Atari kärähti valeista ja laitteen rauta on yhä päättämättä

21.06.2018 klo 20.15 | Luettu: 6840 kertaa | Teksti: Miikka Lehtonen


Atari VCS -konsolin julkaisua valmisteleva Atari on taas kerran saanut aimo annoksen kananmunaa kasvoilleen. Firma syytti brittiläistä sanomalehteä valehtelusta ja heidän projektinsa mustamaalaamisesta, mutta hups: lehdellä olikin todisteita.

Nostalgia on kova sana joukkorahoituksessa. Tämä nähtiin myös Atarin tulevan VCS-konsolin kera. Miltei olemattomilla näytöillä laite on kerännyt jo miltei kolmen miljoonan taalan potin. Siinä sivussa monikin taho on epäillyt projektia ja sen taustalla seisovaa firmaa, mutta kampanja on puksuttanut eteenpäin tasaista vauhtia kysymyksistä huolimatta.

Entistä enemmän kysymysmerkkejä heiteltiin ilmoille äskettäin, kun brittiläisen The Register -sanomalehden toimittaja pääsi haastattelemaan Atarin operatiivista johtajaa, Michael Arztia. Haastattelun sisältö oli hyvin huolestuttava, sillä sen perusteella Atarin väellä ei ole vielä hajuakaan siitä, miten heidän tuleva konsolinsa toimii tai millaisen raudan päälle se rakentuu. Ihan totta: vaikka laitteelle on jo kerätty rahat yleisöltä, niin konsolivalmistaja ei vielä mukamas tiedä mitä piirisarjaa alle vuoden kuluttua ilmestyvässä tuotteessa käytetään.

Arztin mukaan siinä ei myöskään ole mitään huolestuttavaa tai epätavallista, että suurten konsolijulkaisujen aikatauluja pistetään täysin uusiksi aivan viime hetkillä, kuten Atari talvella teki. Alkujaan Ataribox-nimellä tunnetun laitteen toimitusten piti näet jo alkaa viime vuodenvaihteessa, mutta ei sitten näemmä.

Itse asiassa Arzt ei osannut vastata edes aivan perustason kysymyksiin. Sellaisiin, joihin kuka tahansa oikean firman edustaja olisi pystynyt vastaamaan vaikka unissaan. Suunnattomia varoittavia merkkejä siitä, että projektissa kaikki ei todellakaan ole kunnossa ja että mahdollisesti sijoitetut rahat kannattaa vetää takaisin alta aikayksikön, ennen kuin ne menettää pysyvästi.

Show ei tietenkään loppunut tähän, sillä tulikivenkatkuinen haastattelu linkattiin myös Atarin Facebook-sivuille. Projektin tukija halusi kuulla firmalta kommentteja haastattelun syytöksiin, ja firma vastasikin, että itse asiassa trollaava toimittaja oli vain tehnyt "fake newsit" valehdellen ja pistänyt omiaan Atarin edustajan suuhun kaikkien harmiksi.

Atarin epäonneksi kyse ei kuitenkaan ollut kahden vahvistamattoman näkemyksen kohtaamisesta, sillä Registerin toimittaja oli tallentanut koko haastattelun nauhurilleen, kuten alalla on ollut tapana noin 1980-luvulta lähtien. Lehti julkaisi koko haastattelun ääniraidan sekä kokonaisena pötkönä, että artikkelin väitteitä tukeviin ja lainaukset suoriksi osoittavina pätkinä. Vähemmän yllättäen Atarilta ei sitten olekaan tämän jälkeen irronnut enää kannanottoja tai vastauksia.

Tässä kohtaa on hyvä muistuttaa, että tällä Atarilla ja sillä aikanaan hyviä pelejä ja konsoleita julkaisseella firmalla ei ole mitään yhteistä, vaan kyse on ainoastaan sijoitusyhtiöstä, joka on ostanut konkurssipesästä toiseen kiertäneet Atari-nimen ja -pelivalikoiman oikeudet, joilla se nyt aikoo takoa rahaa. Projekti vaikuttaa kuitenkin nyt todella epäilyttävältä ja jos juuri nyt pitäisi veikata, pistäisin rahani sille vaihtoehdolle, että koko konsolia ei koskaan nähdäkään. Tai ei ainakaan lähellekään aikataulussaan. Jos firmalla ei tässä vaiheessa, joukkorahoituskampanjan jo päättyessä, ole hajuakaan edes perustason teknisistä kysymyksistä, koko projekti vaikuttaa parhaassakin tapauksessa kyseenalaiselta, pahimmassa tapauksessa kyyniseltä kusetukselta.

Kannatta käydä lueskelemassa The Registerin oma juttu aiheesta, sillä se sisältää linkit releventeille tahoille. Saapa juhannuksensa käyntiin kunnon naurujen myötä!

Atari VCS -konsoli on kerännyt pelaajakansalta retrorahaa vajaan kolmen miljoonan dollarin verran. Joukkorahoituskampanja päättyy 30.6.

Lähde:The Register
Lisätietoja: AtariVCS Facebookissa
Lisää aiheesta

Atarin uutuuskonsolia pääsee tilaamaan kuun lopussa, mukana yli sata klassikkopeliä
Uusi Atari-konsoli sai vanhan nimen - tältä näyttävät ohjaimet

V2.fi | Miikka Lehtonen
< Bruce Dickinson tyki... Sataako juhannuksena... >

Keskustelut (1 viestiä)

Chopper79

22.06.2018 klo 14.22 1 tykkää tästä

Kyllä tää juttu käryää niin Gizmondolle ettei mitään jakoa.????
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova