Tuorein sisältö

Peliyhtiön mikromaksumorkkis johti jättisuosioon - tekijät avasivat syitä Clicker Heroes -menestyksen takana

19.07.2018 klo 23.00 | Luettu: 2326 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Muutaman vuoden takainen Clicker Heroes oli niin suuri menestys, että jopa tekijät tulivat katumapäälle. Vaikka maanantaina julkaistu jatko-osa Clicker Heroes 2 onkin tehnyt rahoitusmallissaan täyskäännöksen, suosio ei ole laantunut laisinkaan.

Uutisen kirjoittamishetkelläkin Steamin TOP10-listalla komeileva Clicker Heroes 2 on hylännyt ykkösosasta tutut mikromaksut. Yksinkertaisen simppeli teos kustantaa sen sijaan noin 25 euroa, mutta se ei ole pelaajia kauhistuttanut.

Tekijätiimi avasi pitkässä ja kattavassa blogiviestissään syitä siihen, miksi ykkösosan menestyksekäs ja sangen tuottoisa mikromaksumalli jätettiin jatko-osasta pois. Tekijätiimi Playsaurus totesi tärkeimmäksi syyksi liian suuren rahavirran liian pienistä lähteistä.

"Emme koskaan yrittäneet väärinkäyttää oikean rahan käyttöä Clicker Heroesissa, joten halusimme toteuttaa pelin ilman mikromaksutarvetta. Tästä huolimatta huomasimme pienen pelaajaryhmän käyttäneen tuhansia dollareita peliimme. Voin vain toivoa, että addiktion sijasta heillä oli siihen varaa ja että he tekivät sen tukeakseen meitä. Epäilen kuitenkin vahvasti, ettei näin ole."

"Emme todellakaan halua rahaa pelaajilta, jotka kieltävät ongelmansa. Ja siitähän free-to-play-mallissa on suurilta osin kyse. Koko ala tuntuu järkeistävän asian sysäämällä vastuun muille ja olettaen ongelmakäyttäjiltä liikaa."

Samalla Playsauruksen perustaja ja toimitusjohtaja Thomas Wolfley pohti pelkän mikromaksujen mukanaolon aiheuttamia ongelmia pelikokemukselle.

"Pelkkä mikromaksujen mahdollisuus aiheuttaa ruman varjon pelikokemukselle jatkuvalla "kokemukseni voisi olla paljon parempi jos vain käyttäisin muutaman roposen" -ajatuksen takia. Se on kamalaa."

Clicker Heroes 2 on saatavissa PC:lle.

V2.fi | Markus Mesiä
< Pirun iso Xbox-alenn... No eipä siinä mitään... >

Keskustelut (4 viestiä)

Murrer

19.07.2018 klo 23.18 3 tykkää tästä

Selkärangallisia devejä, johan nyt. Propsit heille kuitenkin siitä, ei kaikista olisi vaihtaa strategiaa jossa iso tukku rahaa muuttuu vähän pienemmäksi.
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

20.07.2018 klo 07.53 3 tykkää tästä

Mikromaksukehittäjä, joka päättikin ajatella pelaajien parasta? Pakko nostaa hattua ja korkealle. Ihmiskunnalla on vielä toivoa.
lainaa
efwinfvowgh

20.07.2018 klo 20.25

varmaan tietaa jo seuraavan ison trendin joten nyt vahan keraa hyvaa mielikuvaa ja sitten iskee
lainaa
Tuuhi0

24.07.2018 klo 18.32

Ykkönen rullaillut päälle 3v ajan lähes 24/7, täytynee tähänkin tutustua jossain välissä. Muistaakseni senttiäkään en ole yhdenkään f2p-pelin mikromaksuihin laittanut.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova