Tuorein sisältö

Unity-pomo suututti indiekehittäjät kutsumalla mobiilikehittäjiä, jotka eivät ole kiinnostuneita tekemään rahastamisesta pääfokusta ''v*tun isoiksi idiooteiksi''

15.07.2022 klo 23.05 | Luettu: 1095 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSuositusta samannimisestä pelimoottorista tunnetun Unityn toimitusjohtaja John Riccitiello on saanut runsaasti kritiikkiä pelinkehittäjiltä äskettäin Pocketgamer.biz -sivustolle antamassaan haastattelussa esiintyneistä kommenteissa.

EA:n entisen toimitusjohtajan haastattelussa erityisesti närää herätti kohta, jossa Riccitiello kritisoi pelinkehittäjiä, jotka eivät ole kiinnostuneet rakentamaan peliään alusta asti maksimoimaan käyttäjien rahan käyttöä.

Riccitiellon mukaan "Kyseessä on vain pieni osa peliteollisuutta, joka toimii näin ja nautin joidenkin heidän kanssaan väittelystä - he ovat kauneimpia ja viattomimpia, nerokkaita ihmisiä. He tosin ovat myös eräitä isoimmista vitun idiooteista."

Haastattelun sisältö sai välittömästi kritiikkiä lukuisilta indiekehittäjiltä, joista yksi oli vuoden 2018 iPhone-peliksi valitun Donut Countyn kehittänyt Ben Esposito. Kommentoijat pitivät Riccitiellon kommentteja erityisen härskeinä siksi, että Unity on yhdistymässä mobiilimainoksiin keskittyvän ja aiemmin jopa haittaohjelmien levittämisen mahdollistaneen IronSourcen kanssa.

Toimitusjohtaja väitti tänään kommenttien olevan irrotettu haastattelun laajemmasta kontekstista mutta Riccitiello painottaa myös myöhemmin haastattelussa sitä, että pelisisällön suunnittelu ja toteutus tulisi tehdä markkinoiden ehdolla, sen sijaan että pelinkehittäjät keskittyisivät näkemään pelit esimerkiksi taiteena. Vähemmän yllättävästi Riccitiellon puolustus ei myöskään ole saanut erityisen positiivista vastaanottoa Unity-kehittäjiltä.
Lähde: PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Sega lupaa kuunnella... MultiVersus-mätkintä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova