Tuorein sisältö

Nintendo laittoi kapuloita retropelien jakelijoiden rattaisiin

23.07.2018 klo 17.58 | Luettu: 2671 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Ikiaikainen taistelu siitä, kuinka laillista on pelata emulaattoreilla netistä löytyviä ROM-tiedostoja - vaikkapa koko NES-konsolille julkaistun valikoiman pelejä - on alati käynnissä. Tekijänoikeuksiensa tuulimyllyjä vastaan taistelee tulisimmin Nintendo, joka on taas sanonut kovan sanan, kertoo Polygon.

Nintendo on lähettänyt lakimieskirjelmän kahdelle ROM-tiedostoja jakaneelle sivustolle (Loveretro.co ja LoveROMS), joista ensimmäinen on nyt suljettu ja toiselta poistettu kaikki Nintendon aineisto. Mikäli Nintendo olisi lähtenyt sivustojen perään rahan perässä, olisi korvauskirjelmässä voinut olla jopa 100 miljoonan dollarin hintalappu, epäilee Polygon. Todennäköisesti korvaussummaa väläyteltiin vain peloitemielessä.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Brawlout mäiskii elo... Konami vahvisti futi... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

24.07.2018 klo 09.10 2 tykkää tästä

"Ikiaikainen taistelu siitä, kuinka laillista on pelata emulaattoreilla netistä löytyviä ROM-tiedostoja - vaikkapa koko NES-konsolille julkaistun valikoiman pelejä - on alati käynnissä. "

Pelaaminen tuskin on laitonta minkään maan lainsäädännössä. Jakelu ja myynti taas ovat länsimaissa ainakin useimmissa tapauksissa.

Pakko ihmetellä mitä ylläpitäjät oikein odottivat tapahtuvan? Jos haluavat tuollaista toimintaa jatkaa niin laittakoot palvelimet rullaamaan vaikka Kiinaan tms ja käskekööt Nintendon imeä patukkaa.
Muokannut: Bladekill 24.07.2018 klo 09.10 lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova