Tuorein sisältö

Videoarvostelu: Guacamelee! 2:n keksikoversumi riemastuttaa metroidvania-herkuillaan

25.08.2018 klo 09.00 | Luettu: 2128 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Muutaman vuoden takainen Guacamelee oli ällistyttävän riemastuttava ja vinkeä peli, joka viskasi metroidvania-henkiseen pakettiin räjäyttävää aivan omanlaistaan huumoria ja tyyliä. Guacamelee! 2 ei hukkaa sieluaan, vaan pistää vahvasti rytinäksi samassa hengessä.

Pelin visuaalinen tyyli täräyttää makoisasti, sillä tekijät ovat rakentaneet luomukseensa aivan ikioman universumin, mexiversen. Se perustuu todellisiin meksikolaisiin taruihin ja tarinoihin, tarjoten kulttuurillisesti avosilmin liikkuneille yhtaikaa sekä tuttuja kiinnekohtia että vinkeitä yllätyksiä. Siihen päälle pistetään oiva peli, joka on kaiken huipuksi myös sympaattinen, hurmaava ja ennen kaikkea todella hauska.

Miikka Lehtonen pukee painihaalarit päälleen ja ottaa kaverikseen Arttu Reinikaisen. Yhdessä herrat vievät meidät nyt meksikolaiseen supersankarikehään.

Checkpoint TV esittää: Guacamelee! 2

(C) 2018 Mediapalvelut
Yhteistyössä: https://www.v2.fi/



Arvostelija: Miikka Lehtonen
Spiikki: Arttu Järvi
Toimittaja: Jukka O. Kauppinen
Grafiikka: Niklas Isberg
Intro/outro: Saku Tiainen, Antti Miettinen, Kraku / Mika Hyvönen, XWD, Kraku
Saa kanavan tilatakin
Lisää Extra Life -videoita
http://www.checkpoint-tv.fi/

Guacamelee! 2

Tekijä / julkaisija: DrinkBox Studios
Alustat: PC, PlayStation 4
http://www.guacamelee2.com


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< V2.fi:n käyttäjätapa... Huijausväitteet vahv... >

Keskustelut (1 viestiä)

Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

26.08.2018 klo 12.28

Läpi pelattu, ja olihan tuo nyt aivan mahtava peli. Grafiikat ja äänimaailma hivelee silmiä ja korvia. Pahikset ei ehkä olleet ihan niin huikeita kuin viimeksi eikä tarina aivan yhtä hyvä, mutta huumoria on nyt painotettu enemmän ja mekaniikkoja lisätty. 5/5

Niin ja tuo vaikeustaso on kova, mutta ei niin sadistinen kuin ykkösosan tiukimmissa paikoissa. En kuollut loppupomolle kertaakaan.

Edit: Perun pahat puheeni. Ei se vaikeus mistään pomosta löytynyt, mutta parempaan loppuun vaadittavat tasohyppelytemput on jotain niin järkyttävää, että vaikeusmittari menee ykkösosan tasolle ja sen yli.
Muokannut: Refloni 26.08.2018 klo 15.21 lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova