Tuorein sisältö

Pelimusiikkisäveltäjä Tommi Salomaan uusi EP lainaa Nintendo-sävyjä

03.10.2018 klo 19.00 | Luettu: 1972 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Pelimusiikkisäveltäjä ja äänisuunnittelija Tommi Salomaa suuntasi uusimmalla julkaisullaan astetta makoisampien musiikkimaailmojen uumeniin. Herran uusi Futuropoly-EP näet lainaa aineksia muun muassa Jean-Michel Jarren tuotannosta ja Nintendo-pelien äänimaailmoista.

"EP:llä on vaikutteita monista suunnista, mutta eniten siitä kuuluu läpi Jarre ja Nintendon pelimusiikki. Sing To Me -kappaleen laulumelodiaan on vaikuttanut suomalaisen iskelmän melankolia. Surge-kappale oli alunperin trance-tyyppinen kokeilu. Biisin valmistuessa tuntui että tarvitaan vielä joku lisäelementti, joten piano tuli mukaan. Etäisenä inspiraationa olivat Bowien 90-luvun levyt, joissa Mike Garson soitti teknistä improvisaatiota, usein yllättäen biisin keskellä”, Salomaa kertoo.

Tommi Salomaa on opiskellut musiikkitiedettä, sävellystä ja orkestraatiota Helsingin Yliopistossa ja kirjoittanut musiikkia monen eri genren alla. Hän on tehnyt pelimusiikin saralla live-esiintymisiä sekä soolona että yhtyeen kanssa erilaisissa tapahtumissa kuten Helsinki Game Music Festivalilla.

Salomaa on myös säveltänyt Retro Shot -pelin synthwave-henkisen soundtrackin yhteistyössä Joonas Mäkilän kanssa.

Lisätietoja: www.tommisalomaa.com

Futuropoly-EP streamauspalveluissa:
Soundcloud
Spotify

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Vähän rotia NVIDIAn ... NESityttääkö? Micro ... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

04.10.2018 klo 06.33

Tähän uutiseen liittymättömästi, huomasitteko että itse Ben Daglish on kuollut?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova