Tuorein sisältö

Commodore 64 -kulttuurin kansikuvataide saa oman näyttelyn Suomen Pelimuseoon

08.10.2018 klo 17.00 | Luettu: 2233 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Tampereella sijaitseva Suomen pelimuseo avaa tällä viikolla uuden pienoisnäyttelyn. Tällä kertaa huomion keskipisteessä on Commodore 64 -aikakaudella syntynyt kansikuvien alakulttuuri.

Disc Covers -näyttelyssä kerrotaan, kuinka levykkeille, eli lerpuille, välttämättömät paperiset kuoret levisivät koristeluineen ennen internetiä postin välityksellä harrastajalta toiselle. Megaswäpperillä saattoi olla satoja osoitteita postituslistallaan. Lopulta disketinkuorista tuli olennainen osa C-64-kulttuuria. Commodore 64:n hyvinvoiva demoskene tuottaa julkaisujensa kylkiäisinä uusia kansia edelleenkin.

Kansikuvakulttuuri ei ole syntynyt tyhjästä, vaan tekijät opettelivat piirtämistä ja vaikutteiden ottoa monista eri suunnista. Erityisiä vaikutteita on napattu graffiteista kauhuelokuviin, metallimusiikin kuvastoista fantasiamaailmoihin ja sarjakuvasta kuvataiteeseen.

Suomen pelimuseon Studioon 12.10. avattava Disk Covers -näyttely esittelee disketinkansia 1980-luvulta aina tähän päivään. Töitä on esillä niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaa. Näyttelyn kuratoivat Ari “Duce” Seppä ja Tommi “Electric” Musturi yhteistyössä C-64 kulttuuriin erikoistuneen Zooparty ry:n kanssa. Näyttely on esillä loppiaiseen saakka.

Avoimet avajaiset 12.10. klo 17–19 Suomen pelimuseossa Vapriikissa.

V2.fi | Markus Mesiä
< Taktinen Into The Br... Aaveet ja kaksintais... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova