Tuorein sisältö

Valtiovallan Suomi-kulttuuripalkinto napsahti Game Jam -indiepelikehittäjille

03.12.2018 klo 17.00 | Luettu: 506 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho palkitsi seitsemän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää merkittävästä taiteellisesta urasta annettavalla Suomi-palkinnolla. Palkinnon saivat muusikko Remu Aaltonen, Alt Arkkitehdit, kirjailija ja suomentaja Jyrki Kiiskinen, Koko Jazz Club, taiteellinen johtaja Paola Suhonen ja elokuvaohjaaja Selma Vilhunen - sekä tärkeimpänä Finnish Game Jam, harrastajalähtöistä pelikehittämistä ja taiteellista luovuutta edistävä pelikehittäjätapahtuma ja -kollektiivi.

Palkintoa perustellaan seuraavasti:

Finnish Game Jam on vuonna 2013 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, jonka tavoitteena on tukea suomalaisia pelinkehitystapahtumia ja pelinkehitysharrastusta. Järjestön pääasiallinen toimintamuoto on pelijamien järjestäminen, mutta yhdistys tarjoaa myös tukitoimia muille pelinkehitystapahtumien järjestäjille, harrastaa tiedotustoimintaa ja järjestää koulutuksia. Yhdistys perustuu vapaaehtoistoiminnalle.
Pelijamit (game jam) ovat yhteisöllisiä pelinkehitystapahtumia, joissa toteutetaan lyhyessä ajassa peli ideasta pelattavaksi prototyypiksi. Yhdistys on myös maailman mittakaavassa poikkeuksellinen: moninaisten pelijamien järjestämiseen keskittyviä tai pelinkehitysharrastusta tukevia kansallisia järjestöjä ei ole tiettävästi muita. Vuosittain järjestettävä Jam -festivaali on pelijamijärjestäjien kansainvälinen tapaaminen, johon myös muiden maiden pelijamijärjestäjiä tulee oppimaan ja jakamaan omaa osaamistaan toisille pelijamijärjestäjille ja jamiaktiiveille.
Finnish Game Jam jatkaa ansiokkaasti Suomen pelialan taustalla olevan demoskenen perinteitä.


Onnea Finnish Game Jamille. Teette hyvää jälkeä ja jamit ovat olleet oikein kannatettavia ja inspiroivia tapahtumia.

Seuraava valtaisan mittakaavan jamittelu järjestetään 25.-27.1.2019 osana maailmanlaajuista Global Game Jam -tapahtumaa.

Lisätietoja: http://www.finnishgamejam.com

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Eve Online-räiskintä... Carmageddon parkkeer... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti

50445

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova