Tuorein sisältö

Naamoille piereskellyt Riot Games -pomo sai kaksi kuukautta palkatonta 'vapaata'

15.12.2018 klo 17.00 | Luettu: 5966 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


League of Legendsin toimistolta kuuluu kummallisia kajahduksia. Kotakun tietojen mukaan tuottaja Scott Gelb on passitettu kahdeksi kuukaudeksi lomalle sekä koulutukseen pohtimaan sitä, onko työntekijöiden kasvoille piereskely asiallista esimiestoimintaa.

Jo aiemmin tehdyissä tutkimuksissa on paljastunut, että yhdysvaltalaisstudion ilmapiiri on kaikkea muuta kuin raikas. Ummehtuneisuuden syyksi on todettu seksismi sekä työpaikkakiusaaminen, jotka ovat nyt myös johtaneet studiolla sisäiseen tutkintaan. Ja vaikka Riot Games on kertonut ottavansa asian vakavasti, toimet eivät ole kaikkia miellyttäneet.

Erityisesti Gelbin väitetään pitäneen työpaikan tunnelmaa varpaillaan koskettelemalla sukupuolielimiä, läimimällä ihmisiä takamukselle sekä vapauttamalla suolistokaasuja työntekijöiden kasvoille. Epämieluisa tuoksahdus on leijunut myös studion johdon nenuihin, minkä vuoksi Gelb on vapautettu työvelvollisuudestaan kahdeksi kuukaudeksi. Tämän ajan aikana tiedossa on myös koulunpenkillä käyntiä, jotta ilmeisesti hassutteluiksi tarkoitetut toimet eivät enää tapahtuisi työpaikalla.

Vaikka studion toimitusjohtaja Nicolo Laurent on julkisesti antanut tukensa Gelbin pyrkimykselle parantaa tapansa, aivan kaikki eivät ole olleet mielissään rangaistuksen koosta. Studiolle jääneet työntekijät ovat Kotakun tietojen mukaan pitäneet rangaistusta aivan liian lievänä. Ratkaisua ei pidetä riittävänä toimenpiteenä ongelman korjaamiseen eikä huonon käytöksen kitkemiseen.

V2.fi | Markus Mesiä
< PS Storen viimeinen ... PS4 koristautuu King... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

15.12.2018 klo 18.56

No onpa herkkiksiä nuo työntekijät.
lainaa
abc

15.12.2018 klo 20.52 10 tykkää tästä

Ei oikein enää herran vuonna 2018 mee "hassuttelusta" kun valtaapitävä kourii toistuvasti alamaisiaan haaroista. Kyllä miehilläkin on oikeus seksuaaliseen koskemattomuuteen, vaikka kuinka pomo haluais "läpällä" vähän kokeilla tai sivulliset herjais herkkiksiksi.

"No one and nothing is sacred", lupasi Riot lausunnossaan elokuun lopulla, mutta kaksi kuukautta palkatonta vapaata on noin varakkaalle miehelle yhtä tyhjän kanssa. Takuulla iso pettymys niille Riotin työntekijöille, jotka ovat kopeloitaviksi joutuneet, eivätkä jatkossakaan voi luottaa, että työnantaja välittää pätkääkään heidän turvallisuudestaan.
lainaa
Stalinger

16.12.2018 klo 10.36

Me too, kun naapurinfirman sedätkin saa kopeloida työntekijöidensä tahtikapulaa!
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova