Tuorein sisältö

V2.fi viikon laiteuutiset (CES 2019) - Lehdistötiedotteiden lumivyöry

12.01.2019 klo 21.00 | Luettu: 2267 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

V2.fi julkaisee viikon laiteuutisia satunnaisesti, kun toimitukseen postilaatikkoon kertyy sopiva määrä lehdistötiedotteita uusista laitejulkistuksista. Tällä viikolla Las Vegasissa järjestettiin kuluttajaelektroniikan jättitapahtuma CES ja postilaatikko kilahteli tiiviiseen tahtiin. Tässä otantaa siitä.


Blue Microphones julkisti uuden XLR-mikrofonin nimeltä Ember. Lehdistötiedotteen mukaan "Ember sopii ihanteellisesti esimerkiksi SoundCloud-musiikkisovelluksen kanssa käytettäväksi sekä ammattilaisäänityksiin, YouTube-videoiden tekoon ja reaaliaikaiseen suoratoistoon". Se saapuu kauppoihin ensi kuussa 110 euron hintaan.


Razer Blade 15 -pelikannettava on päivittynyt ja uudessa versiossa on Nvidia Geforce RTX -grafiikkakortti. "Perusmalli", eli GTX 1060:lla varustettu Blade maksaa Atlantin tuolla puolen 1600 dollaria, mutta halvin RTX-versio alkaa 2300 dollarista. Tiedossa ei ole vielä, koska se tulee Suomen kauppoihin,


Viewsonic julkisti uuden ELITE-pelinäyttömalliston. Lehdistötiedote kertoo: "ViewSonic ELITE aloittaa esittelemällä kaksi uutta pelinäyttöä: XG240R (24") ja XG350R-C (35") ovat ensimmäiset RGB-valaistuksella varustetut näytöt, jotka voidaan räätälöidä ja synkronoida yhteistyökumppanien muihin pelituotteisiin käyttämällä näiden ohjelmistoja". Näyttöjen hinnat ovat 329 ja 890 euroa.


Acer esitteli uuden Chromebookinsa. Siinä on AMD A-sarjan prosessori (A6-9220C tai A4-9120C) sekä Radeon-grafiikkapiiri. Akkukestoksi luvataan 10 tuntia ja läppärin molemmilla reunoilla on USB-C-liitäntä. Chromebook 315:ssä on myös 15,6 tuuman IPS^2-näyttö ja hintaa kokonaisuudella on alkaen 349 euroa. Eurooppaan se saapuu huhtikuussa.


Netgearin uusin versio Orbi Mesh Wi-Fi -järjestelmästä käyttää kuudennen sukupolven wifi-tekniikkaa (802.11ax). Lehdistötiedote selittää: "Orbi Mesh Wi-Fi -pohjaiset langattomat verkot ovat entistäkin tehokkaampia, sillä nyt niissä käytetään myös 1024 QAM -modulointitekniikkaa, joka on varustettu 4x4 Wi-Fi 6 backhaul-kanavilla. Nämä lisäävät osaltaan langattoman yhteyden nopeutta, kantamaa ja Orbi-reitittimen ja sen etätukiasemien välistä kapasiteettia". Laitteisto saapuu kauppoihin vasta vuoden 2019 loppupuoliskolla.


HTC julkisti kaksikin uutta Vive VR-silmikkoa. Ammattilaiskäyttöön suunnatussa Vive Pro Eyessä on sisäänrakennettu silmäliikkeiden seuranta ja Vive Cosmos on suunniteltu entistä helppokäyttöisemmäksi VR-silmikoksi, jota voi käyttää tietokoneen lisäksi vaikkapa kännykän kanssa. Kummankaan hintaa tai tarkkaa julkaisuaikaa ei vielä paljastettu.


Netgear julkisti myös paljon laiteuutuuksia pienyrityksille ja älykoteihin. Kytkimien, etätukiasemien, access pointien ja muiden seasta nostettakoon esiin yläkuvassa näkyvä Meural Generation 3.0 Smart Canvas -älytaulu sekä Orbi Whole Home Wi-Fi System with Built-in Cable Modem -järjestelmä (käteviä nimiä!). Nighthawk-laitteiden sarjaan liittyvät 5G Mobile Hotspot sekä kaapelimodeemi.


Lenovo postitteli uusista kannettavista sekä työmyyrille (Thinkpad X1 -sarja) sekä pelaajille (entistä "ärjympiä" Legioneja). Thinkpad-tiedote löytyy täältä ja kertoo, että X1 Carbon ja X1 Yoga ovat ohuempia, keveämpiä ja tehokkaampia kuin ennen. Carbon on alle 15 mm paksu. Legion-tiedotteen mukaan egion Y740:n 17-tuumaisessa versiossa on NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q -näytönohjain, sekä 15-tuumaisessa versiossa NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q -näytönohjain. Kaikkien läppäreiden hinnat ja saatavuus selviävät myöhemmin.


Razer julkisti uuden ekosysteemin yhdistämään kaikkia firman lisälaitteiden immersio-, tärinä- ja värinäominaisuuksia. Razer Hypersensestä löytyy lisätietoa täältä ja sitä tukevat mm. Nari Ultimate -kuulokkeet. Lisäksi Razer julkisti, että sen Chroma-ohjelmisto toimii Amazon Alexa -ääniassistentin kanssa.


Arlo julkisti CES-tapahtumassa Arlo-multisensorit (mm. liike, vesivuoto, savu, häkä yms.), turvajärjestelmän, jonka keskiössä on Arlo Smarthub sekä Arlo Ultra 4K HDR -valvontakamerat, joissa on mm. värillinen yönäkö, kaksisuuntainen audio ja 180 asteen näkymä.


HyperX lähestyi toimitusta kertomalla uusista äänituotteistaan: HyperX Quadcast -mikrofonista sekä Cloud Orbit - ja Cloud Orbit S -kuulokkeista. Kuulokkeet hyödyntävät Audeze- ja Waves-teknologioita, eli 3D-ääntä ja pään liikkeiden seurantaa. Lisäksi Predator-muistien joukkoon tuli uusi DDR4 RGB 16GB:n moduuli ja pelikansalle esiteltiin uusi Pulsefire Raid RGB -pelihiiri, jossa on 11 painiketta sekä HyperX Cloud Alpha Purple -kuulokkeet. HyperX kertoi myös, että HyperX Cloud Mix -kuulokkeet ovat nyt saatavilla maailmanlaajuisesti.


Tämän illan katsauksemme päättää BenQ, joka esitteli CES:llä enemmän esitystekniikkaansa, etunenässä InstaShow-esitysratkaisua. BenQ:n osastolla oli näytillä myös laserprojektoreita, älymainostauluja, vuorovaikutteisia näyttöjä sekä 55-tuumainen Google Jamboard, eli digitaalinen valkotaulu.V2.fi | Manu Pärssinen
< Rahalleen vastineett... Yksinkertainen kikka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova