Tuorein sisältö

V2.fi:n laiteuutiskatsaus (9/2019): Kännyköitä, kännyköitä, kännyköitä

02.03.2019 klo 20.00 | Luettu: 2284 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Viime viikon lopulla järjestettiin Mobile World Congress 2019 -tapahtuma, joten V2.fi:n postilaatikkoon tipahtaneet laitepuolen lehdistötiedotteet liittyivät hyvin vahvasti kännyköiden maailmaan. Käydäänpä niitä läpi - päivän sana oli tietenkin 5G.


Xiaomi tuo lisää puhelimiaan pohjoismaalaisten ulottuville. Barcelonassa esiteltiin Mi MIX3 5G sekä Mi 9. MIX3 5G on pullollaan uusinta Snapdragon-teknologiaa, sekä modeemi- että prosessoripuolella. Lisäksi käytössä on aivan uutta jäähdytystekniikkaa, joten teholuurin ei pitäisi poltella reisitaskussa. Kamerapuolella on tekoälyä ja mm. 960 fps:n slow-motion-kuvausta. Hintaa MIX3 5G:llä on noin 650 euroa, kaupoissa toukokuussa. Mi 9 taas panostaa nimenomaan kamerapuoleen triplakamerallaan. Sonyn 48 megapikselin sensori lupaa hyvää tulosta hämärissäkin kuvausolosuhteissa ja sitä avustavat 16 MP:n ja 12 MP:n lisäkamerat. Hinta on 470 euroa, saatavuus tässä kuussa. DxOMarkin kuvanlaatuasteikossa se sijoittui aivan kärkipäähän.


Viikon kohutuimpia kännykkäuutuuksia oli Huawein ratkaisu taittuvanäyttöiseksi puhelimeksi. Vakuuttavan oloinen Mate X on useimpien ulottumattomissa 2300 euron hintalapullaan, mutta saattapa olla, että taittuva näyttö on jonkin ajan kuluttua kännyköiden vakiokamaa - Gizmodo ainakin vaikutti tykästyneen. Huawei esitteli lisäksi uusia kannettavia (MateBook 13 ja 14) sekä 5G-laitteita.


Sony kertoi uuden lippulaivansa olevan Xperia 1 -mobiilipuhelin, jossa on 4K OLED-näyttö ja HDR-remasterointi sekä mm. Dolby Atmos -tuki, kolmoiskamera silmätarkennuksella ja kahden sovelluksen multitaskaus samalla näytöllä. Näyttöteknologia pohjautuu Sonyn Bravia-televisioihin ja kamerateknologia alfa-kameroihin. Hinta lienee tonnin tienoilla. Lisäksi Sony tuo markkinoilel Xperia 10- ja Xperia 10 Plus -puhelimet 21:9-kuvasuhteen näytöillä keskihintaluokassa (350 ja 430 euroa).


Master & Dynamic kertoo laajentaneensa langattomien MW07-nappikuulokkeidensa värivalikoimaa. Uudet värivaihtoehdot, eli White Marble, Pink Coral ja Piano Black näkyvät yllä. Hinta on 300 euroa.


Lisäksi kerrotakoon vielä, että Honor ja Epic Games ovat ryhtyneet yhteistyöhön Fortnite-merkeissä. Gaming+ -päivityksillä pyritään parantamaan suorituskykyä, kuvanlaatua ja kuvan määrittelyä ja lisäksi Honor View20 tukee päivityksien jälkeen Fortnite Vulkan -versiota, jonka pitäisi pyöriä entistä sujuvammin. Puhelimen omistajat saavat myös yksinoikeusskinin peliin.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Kingdom Heartsin pre... Vierivät vuodet vere... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova