Tuorein sisältö

Suomen pelimuseolla Tampereella on vain 3583 tavua vapaana

18.03.2019 klo 16.25 | Luettu: 1164 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Tampereella, Suomen pelimuseon vaihtuvien näyttelyiden Studio-tilassa muistellaan 19.3. alkaen pelidemojen, piirrosten, printtien ja muiden dokumenttien avulla aikaa, jolloin pelit oli helpompi ohjelmoida itse kuin ostaa kaupasta. 3583 BYTES FREE -pienoisnäyttely on näytillä kesäkuuhun asti.

Commodore 64 aloitti voittokulkunsa keväällä 1983. Jo ennen tätä tietokoneiden ympärille oli syntynyt Basic-ohjelmointiin hurahtaneiden harrastajien alakulttuuri. Tieto kulki suusta suuhun, datakasetit levisivät kädestä käteen ja ohjelmointi opittiin käyttöoppaista. Konemerkkien ympärille sikisi käyttäjäyhdistyksiä.

Tampereella Reima Mäkinen ja Petri Tuomola alkoivat tammikuussa 1983 julkaista lehteä nimeltä Micropost. Toimituskunnan jäsenten pöydillä piipittivät Sinclairin ja Commodoren laitteet. Myöhemmin lehden kustantajaksi perustettiin yhdistys, Suomen Mikromaakarit ry.

Kotimaiset suurilevikkiset lehdet, kuten Tekniikan Maailma ja Tietokone, käsittelivät yritysmaailman asioita. Micropost sen sijaan oli uuden aallon viihdepläjäys. Sen lukijoita kiinnostivat lähinnä pelaaminen ja laitteiden kanssa leikkiminen. Suurin osa näyttelyn teksteistä ja kuvista on julkaistu Micropost-lehdessä vuosina 1983–1985.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Tissien piilottelu e... Retron makuista vert... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova