Tuorein sisältö

Super Smash Bros. Ultimaten uudesta DLC-paketista löydettiin herjaava termi (päivitetty: uutinen osoittautui ankaksi)

20.04.2019 klo 11.00 | Luettu: 5321 kertaa | Teksti: Samuli Leppälä


Kotaku uutisoi varsin erikoisesta löydöstä koskien Super Smash Bros. Ultimaten uutta Persona 5 DLC-pakettia. Pari päivää sitten Ultimate sai 3.0.0-päivityksen myötä paljon uutta pelattavaa ja samassa mylläkässä julkaistiin odotettu DLC-paketti.

Pakettiin kuuluivat mm. Persona 5 -pelistä tuttu Joker, uusi areena, sekä joukko uusia biisejä tahdittamaan taistelua. Kuitenkin yksi näistä kappaleista on herättänyt nopeasti huomiota. Kyseessä on “Wake Up, Get Up, Get Out There” -kappale, jonka taustalta on kuultavissa varsin herjaavana pidetty termi “retarded” (kuultavissa kohdan 1:51 jälkeen).

Kohdassa kuulee laulettavan/puhuttavan:

Are you ready?
Ready to pick up the pieces
Let’s go, let’s play, retarded
I can say it
Are you ready?

Tilanteesta tekee erityisen erikoisen se, ettei kyseistä asiattomuutta kuulla lainkaan originaalissa kappaleessa, eikä Persona 5: Dancing in Starlight -pelissä.

Päivitys juttuun: Kaikkeen löytyi varsin luonnollinen selitys, sillä uutinen osoittautuikin ankaksi. Kappaleen huomiota herättäneessä kohdassa lauletaankin ilmeisesti "record it", joka vain sattuu kuulostamaan sopimattomalta ilmaisulta. Toimittaja pahoittelee, ettei tutkinut aihetta enempää vaan luotti omaan korvaansa.



V2.fi | Samuli Leppälä
< XIII-sarjiksiin peru... Pahuuden voimia jall... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

awryj

20.04.2019 klo 11.25

No huh huh.. Jos jonkun maailma järkkyy tästä "asiattomuudesta" niin voi kyllä olla peiliin katsomisen paikka. Vai pitäisiköhän lyriikoita muuttaa muotoon: "Let’s go, let’s play, disabled"...
lainaa
vares

20.04.2019 klo 11.32 9 tykkää tästä

huutista miksi v2 julkasee kotakun juttuja suomeksi
lainaa
GuybrushThreepwood

20.04.2019 klo 12.00

Miksi tästä uutisoidaan. Jos v2 "journalisti" olisi tehnyt työnsä kunnolla, niin olisi hän saanut selville kotakun antaneen jo korjaavan lausunnon.
lainaa
konkkaamenee

20.04.2019 klo 12.40

vares kirjoitti:
huutista miksi v2 julkasee kotakun juttuja suomeksi

Älä huoli ei kauaan enään voi kun article 11 ja 13 meni läpi
lainaa
riejdbfjd

20.04.2019 klo 12.59 2 tykkää tästä

ankka joo mut hyva pointti et record it on kaytannoss sama asia. ihan sama kun lastenvaatteissa sininen vihjaa poikaan ja se on ongelma. kieltoon vaan kyseinen ilmaisu. jos toimittaja loukkaantui asiasta niin se oli silloin loukkaantuminen ja ongelma pitaa korjata. tassa on nut sanaparren record it ja toimittajan tunteet vastakkain
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova