Tuorein sisältö

Epic Games Store: luovumme yksinoikeuksista, jos Steam lakkaa ahnehtimasta

26.04.2019 klo 13.00 | Luettu: 4765 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Epic Games Storen rynnistäminen pelikauppapaikkakinkereihin on aiheuttanut närästystä, erityisesti siksi, että Epic on haalinut valikoimaansa useiden isojen nimikkeiden aikarajoitettuja yksinoikeuksia. Steam-käyttäjät ovat jääneet nuolemaan näppejään, vaikka joissain tapauksissa peliä on ehditty jo myydäkin Steamin kautta.

VG 24/7 kertoo, että Epicin toimitusjohtaja Tim Sweeneyn mukaan kyse on pelintekijöiden arvostuksesta.

"Luopuisimme rivakasti yksinoikeuksista, mikäli Steam tarjoaisi pelien tekijöille ja julkaisijoille pysyvää 88 prosentin tuottoa". Toki nykyiset sopimukset katsottaisiin loppuun asti, mikäli Steamissa lähdettäisiin rivakasti liikkeelle. Sweeney lupasi myös, että tässä tapauksessa myös Epicin omat pelit mahdollisesti palaisivat myös Steamin puolelle.

"Moinen muutos olisi upea hetki PC-pelaamisen historiassa ja sillä olisi valtavia vaikutuksia sukupolvien ajan. Sitten kauppapaikat voisivat palata olemaan vain kivoja ostospaikkoja, eivätkä pelinkehittäjien verokarhuja".

Tällä hetkellä Steam ottaa pelien tuotoista 20-25 prosenttia Sweeneyn haikaileman 12 prosentin sijaan.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Anarkiaa, ajopelejä ... Ei kannata mennä vie... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

hohh

26.04.2019 klo 15.17 1 tykkää tästä

Silti Epic Storessa pelit eivät ainakaan halvempia ole kuin Steamissa
lainaa
asdfqwer

26.04.2019 klo 16.16 8 tykkää tästä

Eli jos Steam alentaa osuuttaan ja tarjoaa siten kovemman kilpailun Epiciä vastaan, niin Epic ampuisi itseään jalkaan luopumalla yksinoikeuksistaan? Ei kuulosta kovin uskottavalta. Taitaa Sweeny tällä kommentilla vain yrittää heittää lokaa Steamin niskaan.
lainaa
godfiwjdjf

26.04.2019 klo 17.03

perseilemme koska naapurikin perseilee. ei ihan anna puhtaiden jauhojen kuvaa. tosin on itellakin kaynyt se mielessa et jos tekis pelin joka tienaa 100000 niin steam vie 20 verottaja 30 eika sahkot sun muutkaan ole ilmaista. joten jos peli myis kymppitonnin niin ei kannata edes harkita pelin tekemista edes harrastusmielessa. parempi jakaa viikon ajan postia
lainaa
jördis

26.04.2019 klo 21.36 2 tykkää tästä

ei steam suostu kun ahneus on iskenyt.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova