Tuorein sisältö

Mortal Kombat -kehittäjää syytetään syrjimisestä ja raastavasta työtahdista

08.05.2019 klo 13.28 | Luettu: 1925 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Viimeisen vuoden aikana useammatkin pelialan yritykset ovat saaneet kuulla kunniansa - tai ainakin niitä on syytetty - mm. syrjinnästä, ahdistelusta, surkeista työoloista, epäreilusta palkkauksesta ja julmasta työtahdista ennen pelin julkaisua. Viimeisimmät sormet osoittavat kohti Mortal Kombat -pelien tekijää NetherRealmia.

Eurogamer kertoo, että NetherRealm on luvannut tutkia syytöksiä, joita on alkanut kertyä eri sivustoille ja kommenttipalstoille pitkin internetiä. Kaikki alkoi, kun entinen NetherRealmin pelinkehittäjä kertoi twiiteissään, että Mortal Kombat 9:n lopputyöstö lähes tappoi hänet - "en nukkunut kuukausiin yli 4 tunnin työunia". Lumivyöry lähti liikkeelle ja siihen liittyivät kommentteineen monet NetherRealmin entiset työntekijät.

Eräs kehittäjä kertoi tehneensä 4 kuukauden ajan 90 tunnin työviikkoja, toinen kertoi 11 dollarin tuntipalkasta ja NetherRealmin maineesta "kovana paikkana aloitteleville pelintekijöille". Kolmas kertoi, kuinka työntekijöitä kutsuttiin yksitellen "huutosessioon" kun Injustice 2:sta vuoti tietoja. Myös seksismi-, häirintä- ja syrjintäsyytöksiä nousi esiin.

NetherRealm kommentoi: "Arvostamme ja kunnioitamme kaikkia työntekijöitämme ja positiivinen työkokemus on meille etusijalla. Tasa-arvoisten mahdollisuuksien työnantajana rohkaisemme monimuotoisuuteen ja otamme jatkuvasti askeleita "loppurutistusajan" (crunch time) lyhentämiseksi. Tutkimme näitä syytöksiä ja otamme aiheen vakavasti sekä pyrimme aina parantamaan yritysympäristöämme. Työntekijöille on olemassa myös luottamuksellisia tapoja ilmaista huolensa tai kertoa asiansa".
V2.fi | Manu Pärssinen
< Claptrap-näyttelijän... Apex Legends räiskii... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

09.05.2019 klo 07.31

Jimmy Hoffa pitäisi saada ajamaan pelikoodaajien oikeuksia.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova