Tuorein sisältö

Lootbox-kuhina palaa: Yhdysvaltalainen senaattori ehdottaa lootboxit ja vastaavat rahastusmekaniikat kieltävää lakia

09.05.2019 klo 16.00 | Luettu: 2188 kertaa | Teksti: ToimitusParin edellisen vuoden aikana lootboxit ja muut mikromaksumekaniikat ovat herättäneet kohua pelaajien lisäksi myös eri maiden viranomaisissa. Viime vuonna esimerkiksi Belgia ja Hollanti kielsivät tietyissä peleissä lootboxien käytön uhkapelilakeihin vetoamalla ja Suomessakin Sisäministeriö on kiinnittänyt asiaan huomiota.

Tällä kertaa Yhdysvalloissa republikaanisenaattori Josh Hawley on ehdottanut lainsäädäntöä, joka kieltäisi lootboxit ja pay to win -mekaniikat lapsille suunnatuissa peleissä. Senaattori esittääkin, että "pelinkehittäjien jotka tieten tahtoen riistävät lapsia kuuluisi joutua lain edessä vastuuseen".

Vaikka laki onkin suunnattu peleille joiden kohdelyleisönä on alle 18-vuotiaat lapset, se tulisi myös vaikuttamaan peleihin joiden kehittäjät "tietäen antavat alaikäisten pelaajien käyttää mikromaksuja".

Tietenkään lakiehdotuksen läpimenolle ei vielä tässä vaiheessa ole minkäänlaisia takuita, mutta on helppo kuvitella kuinka asian nouseminen esiin Yhdysvaltojen senaatissa ei varmastikaan ilahduta pelifirmoja.

Lähde: Eurogamer
Kirjoittaja: Mikko Seppänen


V2.fi | Toimitus
< Kiinassa PUBG Mobile... Sega kasvattaa eurok... >

Keskustelut (1 viestiä)

Daealis

Rekisteröitynyt 27.05.2008

10.05.2019 klo 07.40

Hyvä. Idiootit eivät osaa itse käyttäytyä, niin sitten asetetaan rajoitukset ulkoapäin. Lootboxit ja season passit vittuun, täysveriset DLC paketit tilalle.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova