Tuorein sisältö

iPhonen emulaattori pulassa - ohjelmistojätti syyttää logonsa kopioimisesta

20.05.2024 klo 22.05 | Luettu: 794 kertaa | Teksti: Anne Kukkura


Nopeasti iPhone-pelaajien suosioon ponnahtanut Nintendo-emulaattori Delta on joutunut suuren yhtiön hampaisiin. Yllättävää kyllä, ei tällä kertaa Nintendon, vaan ohjelmistovalmistaja Adoben. Adobe kehittää ja ylläpitää kymmeniä esimerkiksi graafisessa työssä käytettäviä sovelluksia. Ehkä tunnetuin näistä on Photoshop.

Adobe tuohtui Deltan logon silmiinpistävästä samankaltaisuudesta. Adoben on käyttänyt nykyistä, A-kirjainta muistuttavaa logoaan jo yli 30 vuoden ajan, joten ainakaan täydellisestä vahingosta ei voi olla kysymys. Yhtiö uhkasi Deltan kehittäjiä lakimiehillään ja Apple lisäsi omalta puoleltaan painetta ilmoittamalla, että sovellus poistuu sen sovelluskaupasta, jos muutosta ei tule.


Niinpä Deltan kehittäjät muuttivat logoa – mutta melkoisen vinoilevaan tyyliin. Deltan kreikkalaisten aakkosten neljänteen kirjaimeen viittaava kolmiomainen logo katkaistiin keskeltä ja kolmion yläosa asetettiin viistoon, jottei kukaan voisi enää väittää sen muistuttavan Adoben kolmekulmaista logoa.

Delta teki muutoksen väliaikaisratkaisuksi ja uutta logoa suunnitellaan. Kehittäjä Riley Testut kertoo ottaneensa muihin osapuoliin yhteyttä ja selittäneensä näille, että Adoben ja Deltan logot perustuvat keskenään eri kirjaimiin eivätkä siksi ole suoraan verrattavissa. Mahdollista kuitenkin on, että suurempi vaikuttaja nuijii tahtonsa läpi ja Delta käyttää jatkossa jotakin muuta muotoa sovelluksensa tunnuksena.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Anne Kukkura
< MultiVersuksen paluu... Kingdom Hearts -kolm... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova