Tuorein sisältö

Nyt se on virallista. Maailman terveysjärjestö WHO vahvisti pelihäiriön sairaudeksi

26.05.2019 klo 14.00 | Luettu: 2999 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Kuten aiemmin tällä viikolla uutisoimme, Maailman terveysjärjestö WHO:n 194. jäsenmaata kokoontuivat tänä viikonloppuna vahvistamaan uuden ICD-11-tautiluokituksen.

Tautiluokitus kohtasi vastustusta erityisesti pelialalta ja peliharrastajilta siksi, että se lisäsi luokiteltavien sairauksien joukkoon pelihäiriön. Vastustuksesta huolimatta WHO:n jäsenet hyväksyivät lauantaina uuden tautiluokituksen ja se tulee voimaan 1. tammikuuta 2022.

Maailman terveysjärjestön mukaan päätös sisällyttää pelihäiriö mukaan, perustui saatavilla olevaan tutkimusaineistoon ja pohjasi asiantuntijoiden konsensukseen aiheesta.

Nähtäväksi jää miten uusi tautiluokitus tulee vaikuttamaan pelialaan mutta koska tautiluokituksenkin voimaantulossa kestää muutama vuosi, aivan välittömiä ne tuskin tulevat olemaan.

Lähde: Gamesindustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Final Fantasy XIV On... Conan Unconquered, m... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

ASKO78

Rekisteröitynyt 06.01.2017

27.05.2019 klo 09.11 5 tykkää tästä

Pelihäiriö on jos pelaa muulla kuin Xbox:lla tai PC:llä.
lainaa
gdgdh5645

27.05.2019 klo 10.45

Omat huomioni ovat pienellä näytöllä pelaaminen (24 tuumanen ja alle) seurauksena huono näkö. Silmä joutuu pirusti akkomodoimaan eli silmä ei ole lepotilassa. Ja LCDn valo on polarisoitunutta eli silmään tulee valoa vain tietyltä kapeudelta. OLED varmaankin parempi vaihtoehto. Vanhan koulukunnan pelaajat saivat taasen CRT-näytöistä pienen pienet mikrosievertit. Jos et siis näköäsi saa pelaamisella tuhottua niin mikäs siinä.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova